AK Parti Düzce teşkilatına kadın kolları başkanı aranıyor.

 
8.06.2022 - 13:12
Güncelleme 4.07.2022 - 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
650
1

AK Parti Düzce İl Kadın Kolları Başkanı Gönül Asuk’un görevinden istifa ettirilmesinin ardından parti içindeki hareketlilik devam ediyor.

Gönül Asuk’un görevden ayrılmasıyla birlikte Kadın Kolları İl Yönetim Kurulu üyeleri de istifa etti, ancak istifaları beklemeye alındı.

AK Parti Bursa Milletvekili ve Kadın Kolları il koordinatörü Emine Yavuz Gözgeç, Düzce’ye geldi ve istişareler yaptı.

Mevcut Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri ve ilçe kadın kolları ile görüşen koordinatör milletvekili, ayrıca Düzce’nin ilk kadın kolları başkanı Vahide Aksan’dan sonraki tüm kadın kolları başkanlığı yapmış kişilerle görüşerek istişarelerde bulundu.

Yapılan görüşmelerde Neslihan Ay, Hatun Albayrak Şengüloğlu, Güler Güneş’in ismini önerenler oldu.

Alınan görüşlerin rapor halinde Genel Başkanı Ayşe Keşir’e sunulacağı, atamanın bu süreçten sonra gerçekleşeceği belirtildi.

 

ADAY ÇIKMADI

Edinilen bilgiye göre, Gönül Asuk’un yerine atanacak isim arayışı sürerken,  dün akşama kadar aday çıkmadı.

Gönül Asuk’la birlikte yönetime gelen kadınların aday olmayı düşünmedikleri bildirildi. Ayrıca isimleri gündeme gelenlerin de aday olmayı düşünmedikleri bildirildi.

AK Parti teşkilatına kadın kolları il başkanı olmak için başvuran kimsenin olmadığı, genel merkeze de herhangi bir başvuru yapılmadığı öğrenildi.

Parti kaynaklarına göre, Düzce Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşe Keşir’e bir rapor sunulacağı Keşir’in bu rapordaki önerilere göre Düzce Kadın Kolları İl Başkanı’nı belirleyeceği ifade edildi.

Parti kaynakları, Genel Merkez Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Neslihan Ay’ın ile Güler Güneş’in Keşir’e yakın bir isimler olduğunu, bu iki isimden birinin Düzce Kadın Kolları İl Başkanlığına atanabileceğini söylediler. 


Editör: E. TAYHAN