Metin Külünk’ten ‘kademeli normalleşme’ genelgesine eleştiri: Acilen revize edilmeli

Metin Külünk’ten ‘kademeli normalleşme’ genelgesine eleştiri: Acilen revize edilmeli
16.05.2021 - 18:06
3118

AK Parti Merkez Karar ve İdare Şurası üyesi Metin Külünk, İçişleri Bakanlığı tarafından bugün açıklanan ‘kademeli normalleşme’ genelgesini eleştirdi. Külünk, genelgenin bilinmeyen olduğu, ‘kademe’ takviminin yer almadığını belirterek, hemen revize edilmesi gerektiğini savundu. 

Külünk, mevcut haliyle genelgenin vatandaşlardan reaksiyon alacağının altını çizdi.

Külün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “17 günlük tam kapanma sonrası kamuoyundaki en az beklenti; kademeli olsa da süratli ‘normalleşme periyoduna geçiyoruz^moralli  günlerine girmekti; bilhassa başından beri güya salgının tek merkezi restoranlarmış üzere muameleyi bırakıp ayrıyeten tuhaf çelişkili izlenimi veren diğer özgürlüklerin bir mantığa oturması da bekleniyordu.Ancak genelge bu morali vermiyor; zira  ‘kademe takvimi’ yok.Sadece ‘ikinci bir emre kadar durum bu’ haberi var.Üstelik bu özgürlük esasen 17 gün öncesi aylardır olan durumla tıpkı.” değerlendirmesini yaptı. 

Külünk şu tabirleri kullandı. 

“Kafa karışıklığına ve sokağın büyük yansısına neden olacağı net olan bu genelgenin ivedilikle revize edilmesi ve ‘kademe’ mantığıyla yasaklanan ne varsa bir tarih öngörüsü olmalı. Hatta vatandaşımız “Bize nefes aldırın; Biz kurallara besbelli uymazsak; kademe kademe yasak gelsin!  Ama biz daima itaat ediyoruz; siz artık halden anlamaz oldunuz..” yansısını verecektir.

1 Haziran sonrasında ise Türkiye’nin global nizamın dayatmalarından koptuğu, kendi normalini oluşturulduğu bir süreç için güçlü bir halk dayanağı oluşmuş durumda iken bunu kıymetlendirmek gerekir. Aksi halde “Belirsiz Olağanlaşma Genelgesi” fonksiyonunda bu üslup planlar nitekim yalnızca anormalleşmeyi besler. Lütfen süratle gözden geçirilsin. 

Sıhhat ve İçişleri Bakanlığımıza davetimizdir; Lütfen Türkiye’yi anormalleştirme sürecinde tutmak ve devletin, halkın ağır hasarlar alması üzerinden yapacakları operasyonlara yer olacak fırsatları kollayan güçlere imkân veren uygulamalardan uzak durmak değerlidir Lütfen kararların münasebeti ve  stratejisi artık bu tehlikeleri gören ve önlem mantığı büyük fotoğrafı da okuyan nitelikte olsun.”


Editör: E. TAYHAN