AĞAÇ KATLİAMI

  • 29.03.2022 12:49
  • (2)

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Beşiktaş Çırağan Caddesi’nde ağaç kesimini katliam olarak nitelendiren yandaş basın hep bir ağızdan yaygara kopardı ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belediyeye dört bin iki yüz yetmiş dört lira idari para cezası verildiğini ülke çapında duyurdu.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Beşiktaş Çırağan Caddesi’nde ağaç kesimini katliam olarak nitelendiren yandaş basın hep bir ağızdan yaygara kopardı ve İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü tarafından belediyeye dört bin iki yüz yetmiş dört lira idari para cezası verildiğini ülke çapında duyurdu.

“Ağaçların hastalıklı, çürük, kurumuş olduğundan kesildiğini” beyan eden belediye yetkililerinin doğru söylemediklerini belirterek kesilen ağaçların resimlerini yayınladı.

Biz bu cümleyi  Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün ağzından da duymuştuk. Cedidiye meydanında, Asar deresi boyunda kesmedik ağaç bırakmayan Düzce Belediyesi hızını alamayarak hışımla Düzce Merkez Mezarlığına daldı.

İş makinaları, vinçler her türlü kesici aletler, asırlık ağaçları mezarların üzerine devire devire mezarları kıra kıra ağaç katliamına devam etti.

ÇALIŞMALAR BİTTİĞİNDE ÖLESİNİZ GELECEK

Mezarlık müdürü “Çalışmalar bittiğinde ölesiniz gelecek” diyerek; “Allah’ın bütün sıfatları var” dan sonra literatürümüze yeni bir cümle katarak, Düzce’nin ulusal tanıtımına yeni bir kavram kazandırdı.

Buradan siyaset devşirmek çok ucuz

Ağaç katliamına tepki gösterenleri siyaset yapmakla suçlayan şahsiyetler, yaptıkları yanlıştan dönme erdemini gösteremedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kestiği ağaçlardan siyaset devşirmeye, yandaş yazılı ve görsel basın aracılığıyla, devletin en tepe noktasına kadar çaba sarf etti.

“Cuma günleri kuran okunacak”

Mezarlıklara  aydınlatma ve ses sistemi kurulacak ve her hafta Cuma günü, diğer özel günlerde de  Kuran- ı Kerim  okunacak inşallah. Ölüler bu ziyafetten yararlanacak maşallah. Bilgi sisteminden vassap aracılığı ile ölülerini görecek Avrupa’da bile olsanız, hasret gidereceksiniz, hamdolsun. Yanılmayın; Buradan çok siyaset malzemesi de sonucu da  çıkar!

     

          Lafzı muhkem yalnız, anlaşılan, Kur’an’ın;

         Çünkü kaydında değil, hiçbirimiz mananın;

         Ya açar nazm-ı celilin, bakarız yaprağına,

         Yahut üfler, geçeriz bir ölünün toprağına

         İnmemiştir hele Kur’an, bunu hakkıyla bilin,

         Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için!

DÜZCE ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, ağaç kestiği için dört bin iki yüz yetmiş dört TL idari para cezası verdi, Düzce Orman Bölge Müdürlüğü, Düzce Belediyesinin kestiği ağaçlar için siz ne düşünüyorsunuz? Kesilen ağaçlar için kurumunuzdan izin alındı mı? Bu ağaçlar söylendiği gibi hastalıklı, kurumuş, çürümüş mü? Düzce Belediyesine idari para cezası verecek misiniz? İstanbul da yasa başka türlü, Düzce de başka türlü mü çalışıyor? Mütekaid bir Milli Eğitim çalışanı ağaçlar çürüktü diye ortalıkta dolaşıyor, bu konuda halkımızı aydınlatacak uzman kuruluş sizsiniz, kamuoyu vereceğiniz cevabı, yapacağınız eylemi merakla  bekliyor.

 

 

 

 

 

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Duzceli
    Duzceli
    19.04.2022 20:41

    Düzce orman işletme müdüründen bir ses çıktı mi?

  • İlhami HAN
    İlhami HAN
    29.03.2022 13:17

    Söylenebilir her şeyi tespit edip kaleme dökmüşsünüz elinize emeğinize yüreğinize sağlık. Dediğiniz gibi burada A B C parti veya partiler olarak bakmayarak mevzuyu adil değerlendiriyor ve ADALET terimine kilitleniyorum. Ve o hep bildik atasözümüz kafamda zonkluyor “ alalade uygulanan bu Adalet terazisi bir gün olur sizide kefesine alır, alacaktır “ ki Dünya da binlerce örneği vardır. Saygılarımla

Resmi İlanlar