AFAD…!

  • 7.03.2023 11:08
  • (1)

Seksen bir ilde İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri ve on bir ilde Arama Kurtarma Birlik Müdürlükleri olarak teşkilatlanmasını tamamlamış olmasına rağmen, başarılı bir performans gösterememiştir.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD 29 Mayıs 2009 tarihinde kurulmuştur. Afet öncesine hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasında iyileştirme çalışmalarının yönetilmesi ve koordinasyonunu gerçekleştirmek temel görev ve amacıdır.

         06 Şubat 2023 Maraş-Hatay merkezli 10 ilimizi kapsayan depremde, zamanında ve etkin müdahale yapamadığından, şiddetle eleştirilmiş ve kadrolaşma yapısı tartışmaya açılmıştır.

         Seksen bir ilde İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlükleri ve on bir ilde Arama Kurtarma Birlik Müdürlükleri olarak teşkilatlanmasını tamamlamış olmasına rağmen, başarılı bir performans gösterememiştir.

         AFAD  atamalarında Kariyer-Liyakat’ a uyulmadığı, eş, dost, akraba ilişkilerinin ön plana çıktığı, AKP iktidarının İmam hatipli, İlahiyatçı tercihini AFAD da kullandığı anlaşılmaktadır.

         Bakan Murat Kurum’un eniştesi Nehar Poçan AFAD Yapı İşleri Genel Müdürü. Bakan Süleyman Soylu’nun dünürü olan Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Minder’in yeğeni Uğur Minder AFAD Kastamonu İl Müdürü. AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın dayısının oğlu, Osman Altuğ  AFAD Adıyaman İl Müdürü. Olduğu görülmektedir.

          İmam hatipli ve İlahiyatçı İl Müdürleri ve görevlileri burada yazmıyorum, ulusal medyada bunlarla ilgili çok detaylı bilgileri verildi, aralarında çok başarılı işler yapanlar da olabilir. Ancak; AFAD Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail PALAKOĞLU hangi üstün niteliklerinden dolayı bu göreve atandığı merak konusu olmuştur.

         Adıyaman ISIAS otelin yıkıntıları altından “Ben sizi görüyorum, üst tarafımız iyi, ayaklarımız beton altında  kaldı, gittikçe soluyoruz” diye sesli mesaj atan Kıbrıslı sporcu evlatlarımızı AFAD üç gün görememiştir. Bunun gibi yüzlerce, binlerce cana el uzatılamamış, yüreklerimiz dağlanmıştır.

         Kıbrıslı gazetecini yazdığı gibi “Kumdan binalar, muhteşem selalar” ülkesininde, her şeyin önceden ilahi bir güç tarafından belirlendiği ve bunun kimsenin değiştirilemeyeceğine inanan KADERCİLİK Felsefesine göre, DEPREM Kaderine TASAFVUFİ çözüm üretmesi için mi?  AFAD da görevlendirilmiştir İsmail PALAKOĞLU

         Bu kadar gelişmiş imkanlara göre AFAD ın iyi bir sınav verememesi çok hazindir. Ne yazık ki bu kurumumuz da KIZILAY gibi güven yitirmiştir. Siyasi iktidarlar bu kurumlarımızı kendi arka bahçeleri gibi görüp, yandaşlarının arpalığı gibi kullanması başarısızlığın en temel sebebidir.

         Asrın felaketi deprem değil, asırlarca süren akıldan, bilimden yoksun her olguyu kaderciliğe bağlayan çağ dışı düşünce tarzımızdır. Milli, manevi toplumsal değerlerimizi kullanarak gücü eline geçirenlerin, devlet imkanlarını çevresiyle paylaşması, liyakatsiz kişileri yönetime getirmeleri bizim felaketimiz olmuştur.

         Kayda değer bir yazı yazdım mı? Bilemem; Ama bildiğim bir şey var, her insan için tutulan iki defter var, biri sağdan diğeri soldan verilecek, ben o gün AFAD a yaptığım bağışın hesabını soracağım.                                                                                                                          (08.03.2023 Aydın Koç-Düzce)

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Metin Can
    Metin Can
    7.03.2023 11:55

    Çok güzel bir yorum olmuş, ama dinleyen kim. Yandaşlara is kapısı oldu bütün devlet kurumları. Bunlardan hesap sorulmaz ise ne yazıkki böyle usulsüzlükler hep devam eder

Resmi İlanlar