"LİYAKAT SİSTEMİNİ BOZARSAN DEVLETTE ÇÜRÜME BAŞLAR"

Bugün Düzce'ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhtarlar, kanaat önderleri ve STK'larla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, devlet yönetiminde liyakat sistemi çöktüğü için çürüme başladığını söyledi.

"LİYAKAT SİSTEMİNİ BOZARSAN DEVLETTE ÇÜRÜME BAŞLAR"
25.05.2022 - 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
447

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kamyoncular kooperatifi ve esnaf ziyaretlerinin ardından kültür merkezinde muhtarlar, kanaat önderleri ve STK'larla bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu, devleti yönetmenin aslında çok kolay olduğunu söylerken, liyakat sisteminin çökmesinin devlette çürümeye yol açtığını vurguladı.

DEVLET BU HALE NASIL DÜŞÜYOR

İktidarın, geçen yılın bütçesini nerelere harcandığının hesabını vrmek zorunda olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetimi aslında çok kolay bir iştir.  Dünyanın en kolay işlerinden biridir. Devlette herkesin görevi kanunlarla belirlenmiştir. Belediye Başkanı açarsın kanunda hepsi var, muhtar hepsi var. Devleti yönetmek bu kadar kolaysa nasıl oluyor da devlet bu hale düşüyor. Liyakat sistemini bozarsanız devlette çürüme başlar." dedi.

 

STK'LARIN FİKRİ ALINMALI

Sivil toplum kuruşlarının görevlerinin ne olduğu konusunda bir soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının sorunların çözümü konusunda başvurulması gereken kurumlar olduğunu belirtti, " Şu an böyle değil, kanun teklifi görüşülürken bile görüşleri alınmalı, onlara bu imkan verilmeli" dedi.

Kılıçdaroğlu bu toplantının ardından gençler ve sonrasında kadınlar ile buluştu. Toplantılar basına kapalı olarak gerçekleştirildi. 


Editör: E. TAYHAN