CEMŞİT: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZİN ELİNDEDİR

CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak, “Ülkemizin geleceği, gençlerimizin elindedir” dedi.

CEMŞİT: ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZİN ELİNDEDİR
20.05.2022 - 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
437

CHP Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Cemşit açıklamasında, şu ifadelere yer verdi; “19 Mayıs 1919, Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktığı ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün olarak kabul edilir. Atatürk bugünü Türk gençliğine armağan etmiştir.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu armağanının ne kadar önemli olduğu, gençlerimize daha çok değer vermemiz gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. Son yıllarda ülkemizde yaşanan sıkıntılar ve bu sıkıntıların gençler üzerindeki tesiri çok acı bir hal almaya başlamıştır.1900’lerin başlarında gençler ülkenin kurtuluşu için can verirken,1950’lerde tam bağımsız Türkiye ülküsü ile idam sehpalarına giderken,1980’lerde cunta rejimine karşı çıkarken,2013’de Gezi Parkı ile vatanlarının sağlıklı zihniyetler ile yönetilmesini isterken, günümüzde gençlerimiz, hayal kuramadıkları, gelecek kaygısını her zamankinden daha fazla yaşadıkları, gülemedikleri, mutlu olamadıkları, baskıcı yönetimin boyunduruğu altında kaldıkları günler ile karşı karşıyalar. Toplumsal bunalımın, gençlerin ümitsizliklerinin çözümü için hep birlikte mücadelemizi vereceğiz. Ülkemizin geleceği, gençlerimizin elindedir. Gençlerimize yol göstermek ve önlerini açmak bizim en önemli görevimizdir. Onların karşısında değil daima yanlarında omuz omuza olmamız gerekmektedir.

Sevgili gençler, umudunuzu kaybetmeyin! Ülkemizin yeniden inşası için var gücümüzle çalışacağız! Gelecek nesillere umut dolu 19 Mayıslar bırakacağız! Tıpkı Kuvayı Milliyecilerin dün yaptığı gibi!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu olsun.


Editör: E. TAYHAN