CHP’Lİ VEKİLLER DÜZCE’DE

CHP'li vekiller: “Düzce tarım kenti olmalı”

CHP’Lİ VEKİLLER DÜZCE’DE
3.06.2022 - 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
952

2 gündür Düzce’de olan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan bugün İl binasında düzenlenen basın toplantısıyla, Düzce ile ilgili izlenimlerini paylaştılar. Hem Hamzaçebi hem Kaplan, Düzce gibi verimli topraklara sahip bir şehirde tarımın bitme noktasına geldiğini söylediler.

CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Merkez İlçe Başkanı Özcan Dağıstanlı, Kadın Kolları Başkanı Jale Uzunhasan'ın katıldığı toplantıda CHP Gaziantep Milletvekili  İrfan Kaplan, 20 yıllık AK Parti iktidarında işsizlik, kadın cinayetleri, çocuk istismarları  ve intiharların arttığını söyleyerek, tarımın artık bitme noktasına geldiğini belirtti.

KAPLAN SORULARI SIRALADI

Kaplan: “ İcra dosyaları arttı, Sağlıkta şiddet arttı, eğitimde kalite düştü, tarım bitme noktasına geldi. Düzce’de tarımla ilgili yüzde 5 gibi bir pay kalmış demek ki burada da artık tarım bitme noktasında. Çiftçilerimiz perişan, esnaf kepenk kapattı, mülteci akını nedeniyle ülkemizdeki vatandaşla sığınmacılar karşı karşıya geldi. Cumhuriyet döneminde açılan tüm fabrikalar neredeyse kapandı. Ülke tam anlamıyla dışa bağımlı bir hale geldi. EYT’liler mağdur, 3600 ek gösterge çıkartılmadı. Zam üzerine zam yapan hükümet sadece kendi itibarından tasarruf etmemek için şatafat içinde yaşamaya devam etti.” dedi.

 

 


Editör: E. TAYHAN