ULAŞIMDA "MASTIR" BAŞARISIZLIK!

CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Düzcelilerin ulaşımda yetersiz olan uğur böceklerine mahkum edildiğini söyleyerek, " Düzce’nin ana toplu ulaşım araçları uğur böcekleri değil atıl durumda bıraktığınız otobüslerdir. Milli servet değerinde olan, halkın parasıyla alınmış ve çürümeye terkedilmiş bu otobüslerin hali içimizi sızlatmıştır." diyerek otobüs mezarlığının görüntülerini paylaştı.

ULAŞIMDA "MASTIR" BAŞARISIZLIK!
28.04.2022 - 09:32
Güncelleme 28.04.2022 - 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
340

CHP İl Başkanı Semih Cemşit, Düzcelilerin ulaşım ve şehir içi park konusundaki sorunlarını gündeme taşıdı.

DÜZCE HALKINI MAHKUM ETTİ

  Seçim zamanında Ulaşım Mastır Planı ile Düzce’nin 50 yıllık trafik sorununu çözmeyi vadeden Faruk  Özlü'nün  3 yıl sonunda trafik ve ulaşım sorununda başarısız bir yönetim sergilediğini söyleyen Cemşit, ‘’Uğraştırmadan ulaştırıyoruz sloganı ile yola çıkan Sayın Özlü, Düzce halkını otoparksız şehir merkezine, ara sokaklara sıkışan şehir içi trafiğine ve uğur böceklerine mahkum  etmiştir. İstanbul Caddesi trafiğe kapatılırken alternatif yolların oluşturulmaması kentiçi trafiğininara sokaklara sıkışmasına neden olmuştur.Bununla beraber otopark sıkıntısı trafiği oldukça olumsuz etkilemektedir. Düzce’de yıkılan bina arsalarında ki  otoparklar ,hak sahipleri anlaşır ve bina yaparlar ise  araçlarımızı nerelere park edeceğiz." dedi.

 

HALKIN PARASIYLA ALINDI, ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ

Toplu taşımada yoğun saatlerde yaşanan sıkıntıların  hala çözülemediğinin de altını çizen Cemşit, "  Mesai saatleri çıkışlarında uğur böceklerinin yetersiz kaldığını ve toplu ulaşım kullanan vatandaşlarımızın şikayetlerini görmezden gelemeyiz. Küçük minibüsler Düzce şehrinin ana toplu ulaşım araçları olamazlar. Özellikle de nüfusu her geçen gün artan Düzce’nin ana toplu ulaşım araçları uğur böcekleri değil atıl durumda bıraktığınız otobüslerdir. Milli servet değerinde olan, halkın parasıyla alınmış ve çürümeye terkedilmiş bu otobüslerin hali içimizi sızlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Cemşit çürümeye terk edilen otobüslerle ilgili şu soruları sordu:

Çürümeye terkedilmiş bu otobüsler neden parkta atıl bir şekilde yatmaktadır?

Bu otobüslerin bakımları ne sıklıkla yapılmaktadır?

Eğer çalışır vaziyette ise neden kullanılmamaktadır?

Kullanmaktan kesin olarak vazgeçtiysek bu otobüsler neden satılmamaktadır?

Milli servetimiz olan otobüslerimizin bu içler acısı hali bizlerin olduğu gibi sizlerin de içini sızlatmış mıdır?

 

MASTIR BAŞARISIZLIK PROJESİNİ  ŞİİR KİTAPLARININ YANINA RAFA KALDIRSIN

Cemşit açıklamasının devamında, " Ulaşım sorunun bu şekilde ele alınması Düzce’yi yönetenlere yakışmamaktadır. Ulaşım Mastır Planı 3 yılın sonunda Ulaşım Mastır Başarısızlığına dönüşmüştür. Bu başarısızlığın müsebbibi olan yöneticilerden sorularımıza cevap bekliyoruz. Görev süresinin bitimine 2 yıl kalan belediye başkanı Sayın Özlü’den ricamız, bu mastır başarısızlık projesini, şiir kitaplarının yanına, rafa kaldırmasıdır." sözlerine yer verdi.


Editör: E. TAYHAN