CAYMAZ: “KABUL EDİN ARTIK, YÖNETEMİYORSUNUZ”

DEVA PARTİSİ DÜZCE İL BAŞKANI CAYMAZ, 2022’Yİ DEĞERLENDİRDİ: “23 MİLYON İCRA DOSYASI,36 MİLYON BANKALARA BORÇLU VAR BU ÜLKEDE."

CAYMAZ: “KABUL EDİN ARTIK, YÖNETEMİYORSUNUZ”
31.12.2022 - 17:53
Güncelleme 31.12.2022 - 18:01
867
2

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, 2022’nin son günü düzenlediği basın toplantısında 2023 yılının ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya adalet, barış ve huzur getirmesini dileyerek genel bir değerlendirmede bulundu.

Mümkün mertebe toplumumuzun her kesimiyle temaslar kurarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaya önem verdiklerini belirten İl Başkanı Caymaz, siyaset yapmanın zor olduğu, farklı siyasi düşüncelerin kabul görmediği ve bazı kesimler tarafından neredeyse düşman ilan edilmeye çalışıldığı bir ortamda DEVA Partisi teşkilatları olarak  cesur; adaletin tecellisine inanmış, kararlı ve bu yolda azimle çalışan üyelerimizle birlikte yılmadan mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Bu konudaki en büyük desteği Genel Başkanımız Ali BABACAN’dan aldıklarını ifade eden Deva Partisi İl Başkanı Caymaz, “O’nun mütevazi ve kendinden emin kişiliği, bilgi birikimi, konulara olan vizyoner ve gerçekçi bakış açısı, popilist siyasetten uzak yaklaşımlarla ülkemizin geleceğine dönük çalışmaları kararlılıkla sürdürmesi bizleri umutlandırıyor” dedi.

 DEVA PARTİSİ OLARAK İDDİALIYIZ

“DEVA Partisi olarak iddialı bir partiyiz. Genel Merkezimizin siyasi mutfağında çok ciddi çalışmalar yürütülüyor ve bu çalışmalar kamuoyu ile sürekli paylaşılıyor” diyen Deva Partisi Düzce İl Başkanı Caymaz: “  Bugüne kadar toplam 19 eylem planımızı hazırladık ve kamuoyu ile paylaştık. Önümüzdeki günlerde üç konu hakkında daha eylem planımızı açıklayacağız ve toplamda 22 eylem planımızla birlikte hem önümüzdeki seçimlere hem de ülkemizi ilkeler, değerler ve insan onuruna yakışan bir siyasi anlayışla yönetmeye hazır olacağız. Bu denli hazırlık yapan, seçimlerden sonra hangi politikalarla ülkemizi yöneteceğini açıkça deklare eden başka bir siyasi parti yok. Bu konuda iddialıyız. Eğitim, tarım, sağlık, ekonomi, adil yargı, sosyal politikalar, çevre politikaları, afet eylem planı, dış politika, sığınmacı sorununun çözümü, yerel yönetimler, madencilik ve enerji, kalkınma seferberliği, kadın ve gençlik politikaları ve benzeri 22 eylem planımızla ciddi anlamda ülkemizin sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerini sunan tek partiyiz. Bu planlamalar bize DEVA Partisi kadrolarının işini bilen, liyakatli insan kaynağı ve profesyonel anlayışla çalışmalarını sürdürdüğünü gösteriyor.”

DÜZCE’NİN SORUNLARI BEKLİYOR

Seçimlere az bir zaman kalmasına rağmen ilimizin halen çözüm bulunamayan sorunları olduğunu kaydeden İl Başkanı Caymaz, ilimizin en büyük sorunlarından birinin hava kirliliği olduğunu vurgulayarak şu tespitlerde bulundu:

“Buna sebep olarak genelde kontrolsüz ve denetimsiz kömür kullanımı olduğunu da sık sık dile getiriyoruz. Ancak hava kirliliğinin başlıca nedenlerinden olan bir konuya daha değinmek istiyorum. Bildiğiniz üzere ilimizde organize sanayi bölgeleri (OSB)sürekli genişliyor. Ancak şehir merkezinin içerisinde kalmış fabrikalar bulunduğunu görüyoruz. Hem şehrin havasını hem de estetiğini bozan bu fabrikaların organize sanayi bölgelerine taşınması hava kirliliğinin önlenmesi adına yapılacak çalışmalar arasında elzem konuların başında gelmektedir. Kaldı ki bu fabrikaların osb’lerde yerleri de bulunuyor. Yetkililere buradan sesleniyorum, şehrin içerisinde kalmış olan fabrikaları artık osb’lere taşımalıyız. Konuya paydaş olan resmi kurumlar ve sivil toplum kuruluşları bu konuda adımları atmalı ve gerekli teşvikleri sağlamalılar.

Geçmiş yıllarda şehrimizin ortasından geçen D-100 Karayolu’nun Çilimli ve Kaynaşlı arasında bulunan hattın, sağ ve solu olmak üzere yaklaşık 300’er metre içeriye kadar sanayi tesis alanı olarak ilan edildi. Bu, baktığımızda büyük bir sorundur. Düzceliler olarak şehir merkezindeki eski sanayi çarşısından şikayet ediyoruz ve kaldırılması için yıllardır çalışmalar yürütülüyor. Böyle bir hattın sanayi hattı olmasına izin verilmesi ne kadar sağlıklı bir karar tartışmak gerekiyor.”

DÜZCE TOPRAĞI ALTIN GİBİ KIYMETLİDİR

Şehirlerin büyüdüğü bir ortamda bu konforlu yaşamı sadece tarım topraklarımızı koruyarak sürdürebileceğimizi kaydeden Deva Partisi Düzce İl Başkanı Caymaz, tarım toprağının altın gibi kıymetli olduğunu dile getirerek: “Düzce’nin toprağı altın gibi altın gibi kıymetlidir, onu korumak için önlemler almalıyız. Bugün değil ama ilerleyen yıllarda tarım topraklarına duyulan ihtiyaç çok daha fazla artacak. Bizse yok etmek için neredeyse elimizden geleni yapıyor, verimli tarım arazilerimizi ellerimizle fabrikaların hizmetine sunuyoruz. Elbette fabrikaları ve sanayicilerimizi destekliyoruz. Düzcemize istihdam sağlayan herkesin başımızın üzerinde yeri var. Ancak bu alanlar belirlenirken yetkililer yatırımcıları doğru alanlara yönlendirmeliler” diyerek 1. OSB alanını genişletilmesi çalışması esnasında 1. Sınıf tarım arazilerini vermemek için hukuki mücadelesini sürdüren Hacı Ahmetler Köyü halkına destek çıktı.

ENFLASYON ALDI BAŞINI GİDİYOR

“Enflasyon ülkemizde aldı başını gidiyor. Buna bağlı olarak da kira artışları durdurulamaz bir hale geldi” diyen İl Başkanı Caymaz: “Vatandaş aldığı maaşın tamamını neredeyse kiraya veriyor. Mülk sahibi de kendi açısından haklı, çünkü her sabah yeni bir zam haberi alıyor. Baktığınızda bir yandan da mecbur. Milletimiz kısır bir döngü içerisinde çaresizce geçinmeye çalışıyor. İnsanların yaşam koşulları iyileştirilmediği sürece istediğiniz kadar ülkeyi yönettiğinizi sanın. Mevcut iktidar hemen hemen tüm politikalarını seçime endekslemiş durumda, tamamen popilist çalışmalar yürütüyor. Daha önce yapmam dediği konuları seçim kaybetme endişesi nedeniyle hesap kitap yapmadan, ülkemizin yarınlarına ağır yükler bırakacak kararlar alıyorlar. Dünya ekonomi literateründe karşılı olmayan hatalı politikalarınız sayesinde bedava para kazananlar haricinde kimse mutlu değil. Sürekli popilist söylemler, asgari ücrete zam yapıyorsunuz, işverenin lehine alınan bir karar yok. Dolayısıyla işveren artan maliyeti raf ürünlerine yansıtıyor. Bu durumda sürekli yeni zamları ve enflasyonu tetikliyor. Esnafın halinden anlayan siyasi irade zaten yok. Neredeyse tüm esnafı kredilere mahkum ettiniz, vergi ve sgk primlerini ödeyemez duruma geldi esnaflarımız.Yazık oluyor vatandaşa yazık oluyor esnafa…”

23 MİLYON İCRA DOSYASI,36 MİLYON BANKALARA BORÇLU

Ülkemizde yaklaşık 36 milyon kişinin bankalara borçlu, 23 milyon üzerinde de icra dosyası oluştuğunu kaydeden İl Başkanı Caymaz:

“Ama sorsanız ülkemiz sürekli büyüme endeksinde gösteriliyor. Evet hızla büyüyen kısıtlı bir kitle var. Hatalı politikalar sonucunda işçilerimizden, memurlarımızdan ve esnaflarımızdan toplanan vergilerle fonlanan ve kur korumalı vade sistemiyle sürekli zenginleşen bir kesim var” diyerek iktidarın ekonomik icraatlarının iflas ettiğini dile getirdi.

  KABUL EDİN ARTIK YÖNETEMİYORSUNUZ

İstişarenin olduğu, liyakatli kadroların görev aldığı dönemlerde faydalı çalışmalar olduğunu ancak artık kabiliyetini kaybeden bir idare olduğunu vurgulayan Deva Partisi Düzce İl başkanı Murat Caymaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Son yıllarda eğitimde gelinen nokta, kişi başına milli gelirin açık ara düşmesi, yurtdışına hızla devam eden beyin göçü, çalışma şartlarının daha iyi olması nedeniyle ehil ustaların yurtdışına çıkması, adaletsizlik, yolsuzluk ve benzeri sorunlar yumağı ülkemizde bir yönetim zafiyeti olduğunu bizlere açıkça gösteriyor. İktidar kanadı sorunları çözerim diyorsa buyursun çözsün, ellerini tutan yok, tüm yetki kendi ellerinde. Seçime kadar vakitleri var, lütfen sorunları çözsünler biz de takdir edelim. Fakat olmuyorsa artık zorlamanın anlamı yok, bırakın işleri daha iyi yapacak olan ehil kadrolar ülkeyi yönetsinler.”

YÖNETMEYE HAZIR TEK PARTİ DEVA PARTİSİ  

İl Başkanı Caymaz açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Yönetmeye hazır tek parti DEVA Partisi. Eylem planlarımızı okuyarak analiz yaptığınızda bize hak vereceksiniz. Hesaplı kitaplı bir hükümet programı yayınlayan tek parti Deva Partisi’dir”

 


Editör: E. TAYHAN