“MİLLET BAHÇESİ” DÜZCE’DE HİZMETE AÇILDI

Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi’nin birinci etabını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde hizmete açtı.

“MİLLET BAHÇESİ” DÜZCE’DE HİZMETE AÇILDI
29.10.2021 - 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
1274

Düzce Belediyesi, Millet Bahçesi’nin birinci etabını 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı gibi anlamlı bir günde hizmete açtı. Bayramın coşkusu Millet Bahçesi’ndeki etkinliklerle ikiye katlandı.

Düzce Belediyesi tarafından “şehrin kalbinde” Kent Estetiği Projesi ile uyumlu, vatandaşların kullanabileceği Millet Bahçesi, hizmete alındı. Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı özel günde hizmete alınan Millet Bahçesi, vatandaşlar tarafından ilk gün ilgi ve sevinçle karşılandı.

Millet Bahçesinin hizmete alınması için düzenlenen programa Düzce Valisi Cevdet Atay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, siyasi parti temsilcileri, devlet erkanı, gaziler ve vatandaşlar eşliğinde gerçekleştirildi. Devlet erkanı Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun startını da Millet Bahçesinden verdi.

HEM VATANDAŞLAR HEM ÇOCUKLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Belediye birim müdürlüklerinin her birinin ayrı ayrı çalışması ile ortaya çıkan millet bahçesinde hem vatandaşlar hem de çocuklar düşünüldü. Büyük bir titizlikle süslenen bahçede, yetişkinler için salep, çay ve lokma dağıtımı yapılırken çocuklar için de pamuk şeker, günün anlamına uygun Türk Bayrağı ve balon dağıtımı gerçekleştirildi. Düzce Belediyesinin 2019 yılından bu yana yapmış olduğu çalışma ve projeler de sergilenerek vatandaşların beğenisine sunuldu.

DEĞERLER UNUTULMADI

Millet Bahçesinin yerini bağışlayan Emine Hatun ve Düzce’nin önemli değerlerinden biri olan eski bakanlardan Avni Akyol’un da isimleri yaşatıldı. Akyol ve Emine Hatun’un kısa özgeçmişlerinin yer aldığı anıtlar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

VALİ ATAY’DAN BAŞKAN ÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR

Millet Bahçesinin hizmete alınmasında konuşan Düzce Valisi Cevdet Atay, bahçenin açılmasından dolayı herkesin mutlu olduğunu ifade etti. Atay, “ Millet Bahçemizde tüm noktalar cıvıl cıvıl, çocuklar çok mutlu, insanlar geziyor. Kütüphanenin içi de güzel. Her şey düşünülmüş. Başta Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AÇILIŞA ÇEVRE BAKANI GELECEK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise açılışa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un geleceğini ifade ederek, “Millet Bahçesi güzel bir proje oldu. 34 dönüm üzerinde olan bu bahçemizde kafe-kütüphane ve iki hafif yiyecek-içecek satış noktası bulunuyor. Bahçemizi bugün hizmete aldık. Vatandaşlarımız zaten 3 gündür millet bahçesinin güzelliğini görüyorlar. Resmi açılışını yapacağımız ileri bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanımız da gelecek. Düzce’mize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

 

 


Editör: E. TAYHAN