Akademisyenler Düzce Konuralp’te

Akademisyenler Antik Tiyatroya hayran kaldı

Akademisyenler Düzce Konuralp’te
30.05.2022 - 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
632

Düzce'de tarihi M.Ö. 3'üncü yüzyıla uzanan Prusias Ad Hypium Antik Kenti'ni gezen akademisyenler, tiyatronun tarihi dokusuna hayran kaldı.

Konuralp Bölgesi'nde bulunan ve "Batı Karadeniz'in Efes'i" olarak adlandırılan Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde kazı çalışmaları devam ediyor. Düzce Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen iki günlük "Beslenmede Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu" için kente gelen akademisyenler de programın son  gününde Düzce  Belediye Başkanı Faruk Özlü ile birlikte Prusias Ad Hypium'u gezdi. Arkeolog Koray Erdoğan'dan bilgi alan akademisyenler, Roma döneminde yapılan tiyatroya hayran kaldı.

DÜZCE'YE GELENLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

Konuralp'teki kazı çalışmalarının büyük ilgi gördüğünü söyleyen Belediye Başkanı Faruk Özlü, "Düzce’ye gelen her ziyaretçi bu kazıları görmek istiyor. Bugün de burada önemli misafirlerimize ağırlıyoruz. Türkiye'nin muhtelif üniversitelerinden Düzce’ye bir sempozyum için gelen 12 farklı üniversitedeki görevli hocalarımızı burada misafir ediyoruz. Kazılarımızı onlara anlatıyoruz, tanıtıyoruz. Çok anlamlı sorular soruyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde burası önemli bir destansı merkezi olacak. Her hafta sonu buraya Türkiye'nin çok farklı bölgelerinden gelenler var ve biz de gelenlere burayı anlatması için bir arkeoloğumuzu görevlendiriyoruz. Prusias Ad Hypium büyük ilgi görüyor. Kazılarda belli bir noktaya geldik. Önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Aynı zamanda burada bir sokak inşa ediyoruz. Bir sanat sokağı inşaatına başladık. Konuralp antik kenti, antik tiyatrosu, kültür ve sanat sokağı birbirlerini tamamlayan üç ana unsur olacak" dedi.

 


Editör: E. TAYHAN