Uluslararası Maykop Üniversitesi Öğretim Üyesi Adige (Çerkes) Prof. Dr. Filolojist Gazeteci Bella Hanım, Avustralya’da tanıştığı Avustralya Liderlik Vakfı Başkanı Düzceli Sadettin Yaman’la hayatlarını Düzce Belediyesi nikah Salonunda kıyılan nikahla hayatlarını birleştirdi. Kafkasyalı gelin Prof. Bella NAPSTSOK, Düzceli Sadettin YAMAN’ın nikah şahitliğini Düzce Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli yaptı.

Avustralya Liderlik Vakfı Başkanı olan Düzceli Sadettin Yaman bu buluşmayı şu mısralarla dile getirdi:
“Ne mesafe ne savaş aşk sınır tanımıyor,
Ne yaş ne de zaman aşka engel olmuyor
Yüreğinde bir kıvılcım aşk ateşi olursa
Yıldırım nikahları salonda var oluyor…”
AVUSTRALYA’DAN MAYKOP’A, MAYKOP’TAN DÜZCE’YE…
Kafkasya Halkları ve Dünya Dilleri Filolojisti Adige Prof. Dr. Bella Hanımla iki yıllık bir tanışmanın ardından Sadettin Yaman’ın evlenme teklifini kabul etti. Bunun üzerine uzun bir yolculuğu aşarak Avustralya’dan yola çıkan Düzceli Sadettin Yaman, Türkiye üzerinden savaş halindeki Rusya’yı da geçerek Soçi’ye; oradan da Adige Cumhuriyeti’nin Başkenti Maykop’a vardı.
Adige Cumhuriyeti’nde bir çok resmi işlemleri tamamlayan Düzceli Sadettin Yaman, bir müddet Maykop’ta kaldıktan sonra Adige gelin Prof. Dr. Bella Hanımla birlikte Soçi üzerinden tekrar Türkiye’ye geldiler. Adige gelinle Düzceli Yaman’ın buluşma noktası Sadettin Yaman’ın doğum yeri Düzce oldu.
BAŞKAN VEKİLİ HÜDAVER GÖSTERİŞLİ NİKAH ŞAHİDİ OLDU
Sadettin Yaman ve Prof. Bella Hanım, gönülden sevmenin “ne yaş, ne savaş ne de mesafenin engel olmadığını” ispatlarcasına geldikleri Düzce’de önce Düzce Belediyesine giderek nikah işlemlerini tamamladılar.
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün de oluruyla Belediye Başkan Vekili Hüdaver Gösterişli ve Mali Müşavir Fahrettin Şengür’ün nikah şahitliği ile Düzceli bir çok dost ve yakınlarının da katılımıyla Düzce Belediyesi Küçük Su Nikah Salonu’nda gerçekleşen nikah merasiminde Nikah Memuru Asiye Hanımın sorularını “evet” diyerek cevaplandıran çiftler salonda hazır bulunan dost ve yakınlarının alkışları arasında hayatlarını resmileştirdiler.

(Adige Gelin Bella Hanım ile Sadettin Yaman'ın nikah merasiminin ardından çifti tebrik edenler arasında Düzce'de Çerkes camiası tarafından yakından tanınan İş İnsanı Musa Tok ile Gazeteci Haruncan Şerbetçi de yer aldı.Foto: Objektif Ajans)
DAMATIN “ADİGE” ARMALI GRAVATI DİKKAT ÇEKTİ
Nikah salonuna Adige Cumhuriyeti’nin arması işlenmiş yeşil renkli gravatıyla gelen Düzceli damat Sadettin Yaman, telli duvaklı Maykop’tan gelen gelin Prof. Bella Hanım’la birlikte nikah masasındaki yerini aldı.
Düzce Belediyesi Nikah Memuru Asiye Durnacı’nın sorularını kolaylıkla “evet” diye cevaplandırmasının yanında Düzceli bir gelin edasında sakin ve sevecen tavırları ile salondaki misafirlerin de büyük takdirini aldı.
(Oray Tv'ye gelen Adige Gelin Bella Hanım ve Düzceli damat Sadettin Yaman'a Erol Tayhan'la sohbet ettiler. )

NİKAH SONRASI ORAY TV’YE GELDİLER
Nikah sonrası 81ORAY TV’ye gelen çiftler, Düzce Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Düzce İl Temsilcisi Erol Tayhan’la uzun bir sohbet gerçekleştirdiler…
Gazeteci Erol Tayhan’da Adige Cumhuriyeti’nin Başkenti Maykop’dan Düzce iline gelin gelen Adige Bella hanım ve Düzceli damat Sadettin Yaman’la birlikte Adigece sohbet ettiler.Tayhan, Adige gelin Bella Hanım’a “yeni ülkene yeni yerine yeni mekanın Düzce’ye hoş geldin, Düzce çok güzel bir il, Maykop’un özellikleri ve güzellikleri farklı olsa da Düzce’yi de farklı özellikleri ve güzellikleriyle çok seveceğinizi umuyorum. Düzce’de yaşadıkça Türkiye’yi daha da çok seveceksiniz. Hayırlı olsun hoş geldiniz, mutluluklar diliyorum” diyerek Düzceli damat Sadettin Yaman’la Adige gelin Bella Hanım’ı tebrik etti.
Editör:
E. TAYHAN
Yorum Yap