DÜZCELİ GÜREŞÇİLERDEN “VEFA ZİYARETİ…”

*HAYDAR VE NURETTİN ZAFER KARDEŞLER MEZARI BAŞINDA ZİYARET EDİLDİ.

DÜZCELİ GÜREŞÇİLERDEN “VEFA ZİYARETİ…”
29.06.2021 - 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
2369
1

Düzceli güreşçiler, Düzce’nin gururu kardeş iki dünya şampiyonu güreşçiler “Zafer kardeşler’i ölüm yıldönümünde mezarları başında ziyaret ederek büyük bir vefa örneği sergilediler.

Türkiye Güreş Federasyonu Düzce Temsilcisi Ramazan Topal başkanlığında her iki şampiyonun merkez Aziziye Mahalle Mezarlığında bulunan kabri başında buluşan Düzceli güreşçiler hem Dünya Güreş Şampiyonu “Nurettin Zafer ve Haydar Zafer” kardeşleri daha iyi tanıma fırsatı buldular hem de tarihte büyük bir unvana sahip iki Düzceli dünya şampiyonu Zafer kardeşleri mezarları başında ziyaret ederek dua ve niyazda bulundular.

1949 Avrupa 1951 Dünya Şampiyonu olan Nurettin Zafer 25 Haziran 1992’de; 1951 Finlandiya Helsinki’de Dünya Şampiyonu olan Haydar Zafer’de 28. Haziran 1994’te hayatını kaybetmişti.

Türkiye Güreş Federasyonu Düzce Temsilcisi, 1995 Ağır Sıklet Avrupa Gençler Şampiyonu ve 1992’de 100 Kg’da Dünya ikincisi olan Düzceli güreşçilerimizden Ramazan Topal’ın da güreş hocası olan Nurettin Zafer, Sakarya Hendek Bolu ve Düzce başta olmak üzere Türkiye’nin bir çok yerinde yetiştirdiği güreşçilerle de güreş tarihinde büyük bir değer olarak anılıyor. 


Editör: E. TAYHAN