HEDEF “SPOR ŞEHRİ DÜZCE”

TALEP ARTIYOR KOTA YÜKSELİYOR

HEDEF “SPOR ŞEHRİ DÜZCE”
29.06.2021 - 14:58
Güncelleme 30.06.2021 - 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
3755

Düzce Belediyesi ile Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Yaz Spor Akademisi Düzceli gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşınca 3 bin olan sporcu kotası 5 bine yükseltildi. Yaz Spor Akademisi branş sayısı 21’den 24’e çıkarılarak ilçelere de yayıldı.

‘Spor Şehri Düzce’ sloganıyla yola çıkan ve Düzce’de “spor yapmayan kalmayacak” şiarıyla hareket eden Düzce Belediyesi Temmuz ayı tarihi itibariyle başlatacağı Yaz Spor Okullarının hem kontenjanı genişletildi hem de ilçelerde de eğitimler verilmesi kararlaştırıldı. Yoğun bir ilgi gören Yaz Spor Akademisi yöneticileri daha önce belirledikleri 3 bin olan sporcu kontenjanını 5 bin olarak revize etti. Öte yandan il genelinde herkesin spor yapmasını isteyen Düzce Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ilçelerde de branşlar açtı.

ANTRENÖR VE BRANŞ SAYISI ARTTI

Daha önce 21 branş ve 30 branş ile Düzceli gençlerin spor eğitimi için yola çıkan Yaz Spor Akademisi beklenenden daha fazla ilgi gördü. Yoğun başvuru nedeniyle branş sayısı 24, antrenör sayısı da 55’e çıkarıldı. Akademide merkez ve Bahçeşehir tesisleri haricinde Cumayeri’nde Hentbol, Akçakoca’da Tenis, Judo ve basketbol, Çilimli, Gölyaka ve Kaynaşlı’da Voleybol, Kaynaşlı’da Güreş branşları faaliyet gösterecek.

 


Editör: E. TAYHAN