MEVCUT İYİLEŞTİRİLECEK, YOKSA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediyelere talimat vererek barınakların iyileştirilmesini istedi. Talimat doğrultusunda Düzce’de bir çok ilçede bulunan barınakların iyileştirilmesi ve Barınak olmayan ilçelerde de en kısa sürede barınak yapılması bekleniyor.

MEVCUT İYİLEŞTİRİLECEK, YOKSA YAPILACAK
13.05.2022 - 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
415
1

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak köpekleriyle ilgili talimat verirken, belediyelerin sorumlu olduğunu ve barınakların iyileştirilmesini istedi.

İl başkanları toplantısında, sokak hayvanlarıyla ilgili belediyelerin sorumlu olduğunu söyleyen Erdoğan, “İllerinizde barınakları oluşturun, eksikler var ise bakanımıza iletin. Yeni barınaklarınız eksiksiz olsun” talimatını verdi.

Erdoğan’ın meselenin çözümü ile alakalı “Sorundan ve çözümden belediye başkanları bizzat sorumludur” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Ülke genelinde yaşayan yaklaşık 8 milyon sokak hayvanının bu merkezlerde rehabilite edileceği öğrenildi. Erdoğan’ın 81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılması konusunda talimat verdiğini bildiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 8 milyon sokak hayvanının barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini dile getirdi.


Editör: E. TAYHAN