DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÇAKAR, NET KONUŞTU

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Oxijen KULİS programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÇAKAR, NET KONUŞTU
19.08.2021 - 20:07
Kaynak: Haber Merkezi
785
2

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar, Oxijen KULİS programında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çakar, özellikle üniversite hastanesinin sağlık bakanlığına bağlanması ve siyasete girip girmeyeceği konusunda çok net konuştu.

 

Yeni yayın dönemine yeni stüdyolarında başlayan Oxijen Tv'de Oxijen Kulis'in bu haftaki canlı yayın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nigar Demircan Çakar oldu. Nevzat Cingirt ve Erol Tayhan'ın hazırlayıp sunduğu programda Çakar, samimi ve önemli açıklamalarda bulundu. 

"EN BÜYÜK GELENEKSEL TIP MERKEZİNİ KURDUK"
Düzce Üniversitesi'nin bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik projeler ürettiğini söyleyen Çakar, "selden tutun depreme kadar bir çok konuda çalışmalarımız var. Her yıl  12 Kasımda panel yapan tek kurum biziz.  Sürekli çalışan bir üniversiteyiz, şehrin sorunlarına dokunan çokça iş yapıyoruz. Geçmişten günümüzde bir çok alanda başarımızı ortaya koymuş durumdayız. Sağlık alanında Düzce'nin konumlandırılmasına çalışıyoruz. Geleneksel tamamlayıcı tıp gibi, sağlık alanında suistimal edilmiş uygulamaların, örneğin  her köşe başında hacamatçılar var, sülük tedavisi var, bunlar gibi çokça yöntemi bilimin öngördüğü biçimde uygulanması lazım. Bu alanı seçtik ne kadar doğru yapmışız ki en büyük geleneksel tıp merkezini kurduk." dedi.


"İLKLERİN ÜNİVERSİTESİYİZ"
Üniversitenin markası olan propolisli tırnak cilasının çok popüler olacağına inandığını söyleyen Rektör Çakar,  "4 markayı lisansladık, internet alışveriş sitelerinde Düzce Üniversitesinin markalarını  görünce gurur duyuyoruz. Biz ilklerin üniversitesiyiz. Türkiye'nin tek geleneksel tıp merkezini kurduk, ilk ve tek nüfus vatandaşlık bölümüz bizde, tek sosyal güvenlik bölümü bizde, Türkiye'nin tek markasını lisanslamış üniversitesi biziz. Türkiye'nin tek Çerkez dili ve edebiyatı, Gürcü dili ve edebiyatı doktora programı açan üniversitesiyiz." diyerek Düzce Üniversitesi'nin ilklerin üniversitesi olduğunu vurguladı.

"ÖĞRENCİLER SOSYAL İMKANLARIN OLMAMASINDAN YAKINIYOR"
Düzce Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kendisine en çok şehirde sosyal imkanların olmamasından ve ulaşımın öğrenciler için pahalı olduğundan yakındıklarını belirten Rektör Çakar, " memnuniyet var ama biraz daha gençlerin doğaya, yeşile, kamp yaşamına özendirilmesi lazım. Düzce'yi cazibe alanı olarak sunmayı başarabilirsek öğrencileri yakalayabiliriz. İlçelere, yaylalara, Akçakoca'ya ulaşım öğrencilerimiz için pahalı,  turistik alanlara ulaşım biraz maliyetli, bu ulaşım meselesi çok kez önümüze geldi.  Bu dönem Belediyenin yeni ulaşım yatırımı ile örencilerimizin gönlünce turistik alanlara ulaşımına  olanak sağlayacağına inanıyorum. Hocam Düzce'de yapacak bir şey yok diyorlar, bu algıyı sosyal aktivite anlamında yıkmamız gerekiyor. Gençlerin bizden farklı ruh dünyası var, bana kalsa çok şey var ama onlar yapacak bir şey bulamıyorlar, sokağa çıkınca yapmak istedikleri farklı şeyler var, keyifli zaman geçirmek istiyorlar, canımız sıkıldığında eğleneceğimiz alan yok diyorlar. Bakıyorum o alanlar da artıyor yavaş yavaş." şeklinde konuştu.

"YÜZDE 1 MEMNUNSUZLUK GENELMİŞ GİBİ YANSITILIYOR"
Düzce Üniversitesi Hastanesine başvuran hasta sayısının günde 2600'lere dayandığını söyleyen Çakar, " hasta başvuru sayısı  iki katı arttı, yatak kapasitemizin yüzde 85'i dolu, acile günlük 4 bin 5 bin hasta geliyor, hastaneden memnuniyetsizlik oranı  yüzde 1, bu rakamlara bakıldığında yüzde 1 memnuniyetsizlik, yemekten, temizlikten memnun olmayabilirler, hekim tebessüm göstermemiş olabilir, çok sıra beklerler, tatsızlık yaşarlar memnun olmayabilirler, bu yüzde 1'lik oran günde 50 kişi yapıyor. Genel  memnunsuzluk tablosu şeklinde yansıyor olması beni de üzüyor." dedi. 


"BAKANLIĞA BAĞLANSIN GİBİ MÜNFERİT HAREKETLER MANASIZ"
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Sağlık Bakanlığına bağlanması ile ilgili olarak net konuşan Rektör Çakar şu ifadeleri kullandı:
"Tıp fakülteleri için bir milat var, o tarihten önce kurulanlar bizim gibi 45 hastane var,  kendi hastanelerini yönetiyorlar. Biz o tarihten önce kurulduğumuz için 45 üniversite hastanesi ile birlikte 3. basamak sağlık hizmeti veriyoruz. Bakanlığa bağlı değiliz.  Sakarya ve İzzet Baysal'dan farklıyız, Kocaeli, Zonguldak ile aynı statüdeyiz. Biz geldik sağlık bakanlığına bağlayın demekle olacak iş değil. 45 hastane hep birlikte bağlanır ya da bağlanmaz. Bağlanmalı mı, bence bağlanmamalı,  Düzce Üniversitesi Hastanesi bağlansın gibi münferit hareketler bence manasız. 45 hastaneyi ilgilendiren tablo varken biz niye bağlanalım. Bana kalırsa suni gündemler, bu hastaneler kesinlikle bağlanmamak konusunda hemfikirler, sadece benim fikrim değil, bu konuda bana sorulursa direnirim, biz klinik değiliz, araştırma ve uygulama hastanesiyiz. biz örenci eğitiyoruz, uzmanlık eğitimi veriyoruz. Bölgede yapılamayan bütün hizmetlerin verilmesi için kendi bütçesini kullanarak yatırım yapabilen hastaneyiz, bu özerkliği Düzce'nin lehine kullanmak varken neden vazgeçeyim. Düzce için bu kadar fark yaratan hizmetler ortaya koyabilirken, kendimi niye sınırlandırayım. kendi evimde kiracı pozisyonunda olmak istemem"


AŞI ÇAĞRISINI YİNELEDİ
4 Ekim de yüz yüze eğitimin başlayacağını hatırlatan Rektör Çakar, "öğrencilerimize tek düşen aşı olmaları" diyerek aşı çağrısını tekrarladı.


DÜZCESPOR'UN DESTEĞE İHTİYACI VAR
Programda Düzcespor ile ilgili de düşüncelerini anlatan Çakar, " Düzcespor'un desteğe ihtiyacı var, mevzuatın  bize verdiği ölçüde karınca kararınca mali olarak da ayni olarak da olsa her zaman Düzcespor'un yanındayız." dedi.


"CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRMEYİ AMAÇLIYORUZ"
Yatırımcıya satılan Efteni Otel'in bir bölümün üniversiteye verileceğini söyleyen Çakar, "geleneksel tıp alanında otelcilik hizmeti de vererek, farklı terapileri de içine ekleyip hizmetleri çeşitlendirerek sağlık turizmi alanında  cazibe merkezine dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Alın verin yapalım dedim, aldılar verirlerse yapacağız." şeklinde açıklamada bulundu. 


"SİYASETTE GÖZÜM YOK"
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, siyasete girip girmeyeceği konusunda da net konuştu, " Siyasetle ilgili niyetim, hevesim ve isteğim yok, kulislerde ne konuşulursa konuşulsun, benim gıyabımda bu türlü  konuşmalar yapılıyorsa mutluluk duyarım, beni yakıştırıyorlarsa gurur duyarım,  siyaset adına ne isteğim ne talebim var, parmağım havada değil. Ben akademisyenim, gerçekten rektörlük dönemimi başarılı geçirdiğime inanıyorum. Huzurlu bir ortamda adından söz ettiren, Düzce'nin dışına çıktığınızda adını görebildiğiniz, parmakla gösterilen, sadece hastane ile değil bütün alanlarda başarılı bir rektörlük dönemi geçirdiğime inanıyorum. Bu bir ekip işi, iyi bir ekibimiz var, keşke sonsuza kadar rektörlük yapabilsem, üniversiteyi, şehrimizi ve  görevimi de çok seviyorum. Çok net söylüyorum, siyasette gözüm yok."

 

 


Editör: E. TAYHAN