DEPREMDEN “ACI BİR KAYIP DAHA..!”

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ZEKERİYA HOCA’NIN ANNESİ DEPREMDE HAYATINI KAYBETTİ.

DEPREMDEN “ACI BİR KAYIP DAHA..!”
20.03.2023 - 13:20
Güncelleme 20.03.2023 - 13:43
609

6 Şubat 2023 ‘te Kahraman Maraş merkezli yaşanan iki büyük depremde hayatını kaybedenlere yenileri eklendikçe acı haberin ağı genişliyor.

(7 katlı binanın deprem öncesi çekilen son fotolarından biri.Foto Arşiv: Erol TAYHAN-Objektif Ajans)

Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Zekeriya Hamamcı’nın annesi Dudu Fatma Hamamcı’da büyük depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti.

(Depremde hayatını kaybeden 75 yaşındaki "Dudu Fatma Hamamcı"dan arta kalan tek anılardan biri; bir aile fotosu...Mekanı cennet olsun annemizin. Geride kalan evlatlarına, yakınlarına, torunlarına sevenlerine sabırlar diliyoruz.Foto Arşiv;Objektif Ajans-Erol TAYHAN) 

Düzce Üniversitesi Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Zekeriya Hamamcı, depremi haber alır almaz annesinin yaşadığı Antakya’da Cumhuriyet Mahallesinde bulunan evlerine doğru hareket eder. Eve vardığında 7 katlı binanın ikinci katında ikamet eden annesinin bulunduğu binanın yerle bir olduğunu görür. Büyük telaş ve çaba içinde annesinin enkazdan kurtarılmasını bekler.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ “ARAMA KURTARMA EKİBİ”NİN ÇABASI…

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir’in talimatıyla Personel Dairesi Başkanlığı depremde enkaz altında kalmış tedavi edilmeyi bekleyen ya da vefat eden öğrenci, öğretim elemanı ve yakınlarının tespitine yönelik detaylı bir çalışma gerçekleştirir. Gelen bilgiler doğrultusunda bölgede yaşayan öğrenci ve öğretim görevlileri ile iletişime geçerek arama kurtarma ekibinin koordinasyonunu sağlanır. Düzce Üniversitesi arama kurtarma ekibi deprem bölgesine hareket halindedir. Durumu ve binanın bulunduğu alan konusunda arama kurtarma ekibini bilgilendiren öğretim görevlisi Dr. Zekeriya Hamamcı’yla ekipler Antakya’da Cumhuriyet Mahallesi’ndeki enkazın yanında buluşurlar. Nihayetinde Düzce Üniversitesi arama kurtarma ekibi bu buluşmanın ardından kısa bir zaman sonra depremin sekizinci günü enkazdan Dr. Zekeriya Hamamcı’nın 75 yaşındaki annesi Dudu Fatma Hamamcı’yı enkazdan vefat etmiş olarak çıkartır. Yıkımın boyutu o kadar büyük ve geniş bir alanda yer almaktadır ki cenazeye ulaşmak dahi insanlar için bir şükür sebebi haline gelmiştir.

Cenazenin defin işlemleri için bir müddet Antakya’da kalan Düzce Üniversitesi Hakime Erciyas Yabancı Diller Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dr. Zekeriya Hamamcı, Düzce’de ikamet eden ve maalesef deprem acısını yaşamış Düzce’li dostu ve eski komşusu iş insanı Taner Özsoy ile birlikte gittiği Antakya’dan acı bir kayıpla 24.02.2023 tarihinde Düzce’ye döndü.

(Oray Tv ve Objektif Gazetesi ailesi olarak merhuma Yüce Allah’tan rahmet; Öğretim Görevlisi Zekeriya Hamamcı başta olmak üzere kederli aile fertlerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.)  


Editör: E. TAYHAN