ÜNİVERSİTE ATOM A.Ş.’Yİ KURDU

Değer Üreten Üniversite sloganıyla bölgesi ve Ülkesi için değer üreten, her zaman ilklere imza atan Düzce Üniversitesi, Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Üniversiteleri arasında yine bir ilke imza atarak, Düzce Teknopark bünyesinde %100 hissesi Düzce Üniversitesi’ne ait olan Düzce Üniversitesi Araştırma Teknoloji Otomasyon ve Mühendislik (ATOM) A.Ş.yi kurdu.

ÜNİVERSİTE ATOM A.Ş.’Yİ KURDU
14.04.2022 - 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
1054

Temel misyonu ihtisaslaşma sürecinde endüstriyel iş birliklerinin daha verimli ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi, ürünlerin ticarileştirilmesi ve özellikle de ihracat süreçlerinin ivmelendirilmesi, bilim ve ticaret etiğine bağlı kalarak kamu yararına ticari faaliyet yürütülmesi olan ATOM A.Ş. temel vizyon olarak ise gelecekte ülkemizin en büyük ilk 500 kamu şirketi arasına girmeyi belirledi.

Hesap verebilirlik, yenilikçilik, dinamizm, güvenilirlik ve etik değerlere bağlılığı temel ilkeleri olarak belirleyen ATOM A.Ş. ulusal ve küresel rekabet ortamında ihtisaslaşma alanlarımıza ilişkin ticari faaliyetlerin kamu yararı ve bilimsellik ilkelerini güçlü bir şekilde benimsemiş bir aktörüdür. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı, Kozmetik, Gıda, Gıda Takviyesi, Arıcılık, Ekoturizm, Sağlık Turizmi gibi oldukça geniş bir yelpazeye yayılan sektörlerde ürün ve hizmet sağlayacak olan ATOM A.Ş. kısa süre içinde anılan sektörlere ilişkin pazarın güçlü bir paydaşı olmayı hedefliyor.

Düzce Üniversitesi Araştırma Teknoloji Otomasyon ve Mühendislik (ATOM) A.Ş. karlılıktan ziyade kamu yararını ve bilimselliği önceleyen, kamu yararına Ar-Ge ve Ür-Ge projeleri yaparak, bu projelerin sonuçlarını toplumun istifadesine sunan bir çalışma prensibini benimsiyor.

Kuruluş felsefesinde sürdürülebilirlik ve kurumsallık ilkelerini ön plana çıkaran Düzce Üniversitesi Araştırma Teknoloji Otomasyon ve Mühendislik (ATOM) A.Ş. yönetim anlayışını kişilerden tamamen bağımsız olarak tasarladı. Böylece ATOM A.Ş. yönetim ekibini Düzce Üniversitesi kurumsal kimliğinin ilgili zaman dönemindeki temsilcileri olarak belirledi. Bu yolla Düzce Üniversitesi Araştırma Teknoloji Otomasyon ve Mühendislik (ATOM) A.Ş. sağladığı hizmetleri şahıslara bağlı kalmaksızın sürdürülebilir bir yönetim anlayışı ile sunacak.

Bölge halkı ve sanayicisi ile etkin iş birlikleri yürütmeyi hedefleyen Düzce Üniversitesi Araştırma Teknoloji Otomasyon ve Mühendislik (ATOM) A.Ş. bu yönde ilk adımlarını da olgunlaştırdı. Yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacak olan, stratejik sektörlere yönelik nitelikli iş birliklerini kısa sürede geliştiren ATOM A.Ş. Değer Üreten Üniversitenin, bölge için değer üreten girişimi olarak çalışmalarına başladı.


Editör: E. TAYHAN