İKİ BAKAN "SOYLU" VE "KURUM" DÜZCE’DE AÇIKLADI...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum akşam saatlerinde Düzce Valiliği’ne gelerek toplantı yaptı.

İKİ BAKAN "SOYLU" VE "KURUM" DÜZCE’DE AÇIKLADI...
25.11.2022 - 19:21
Kaynak: (Objektif Ajans)
527

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum akşam saatlerinde Düzce Valiliği’ne gelerek toplantı yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen iki bakan genel durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Düzce’de gün boyunca depremin olumsuz etkilediği noktalarda inceleme yapan ve yetkililerden bilgiler alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum akşam saatlerinde Düzce Valiliği’ne gelerek toplantı yaptı. Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen iki bakan genel durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Deprem nedeniyle konut ve eşya zararı bulunan kişilere çeşitli bakanlıklar ve AFAD tarafından ilk etapta 27 milyon liralık ödenek ayrıldığını ifade eden Bakan Soylu, hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirtti. 

Devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Depremin olduğu saatten bu saate kadar, büyüklükleri 0.9 ile 4.3 arasında değişen 233 artçı deprem meydana geldi. ve 37’si Düzce’de olmak üzere 93 vatandaşımız yaralandı. Halen 13’ünün tedavilerine ediliyor hastanelerde devam edilmektedir. Düzce’de de 1’i yoğun bakımda olmak üzere 6 vatandaşımızın tedavilerine devam ediliyor. Depremin hemen akabinde cumhurbaşkanımızın talimatıyla hemen deprem bölgesine geldik. Murat Kurum bakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımız, Adalet Bakanımız ve Aile Bakanlığı dahil olmak üzere tüm bakanlıklarımızın, yöneticileri, genel müdürleri, sorumluları, hem bakanlık hem AFAD koordinasyonu altında yaptığımız işlerde hem kendine ait sorumluluk hisseden işlerde, depremde meydana gelen hasarları ve depremde meydana gelen bir takım zararları tespit etmek, bunları bir vesileyle, bir plan dahilinde onarmak ve atılacak adımları belirleyebilmek ve vatandaşlarımızın yine sorumlulukları içerisinde yaralarını sarmak maksadıyla o sabahtan itibaren burada olduk. Bizde sayın bakanlarımızla birlikte, sayın cumhurbaşkanımıza periyodik olarak burada nasıl bir durumda karşılaştığımızı, aynı zamanda neler yaptığımızı, neler yapmamız gerektiğini ifade edip talimatlarını sürekli olarak almaya çalıştık” dedi.

 


Editör: E. TAYHAN