DÜZCE'YE 200 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMI

AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, dün Düzce'ye gelen Milli Eğitim bakanı Mahmut Özer'in açıkladığı eğitim yatırımlarının ayrıntılarını paylaştı. Keskin merkez ve ilçelerde yapılacak yeni okulların ödeneklerinin çıkartılarak ihalelerinin yapılıp en kısa sürede Düzce'ye 200 milyonluk yatırım kazandırılacağını bildirdi.

DÜZCE'YE 200 MİLYONLUK EĞİTİM YATIRIMI
3.03.2022 - 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
669

Dün Düzce'nin eğitimdeki durumu ve  yatırımları değerlendimek için gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut özer'in açıkladığı okul yatırımları hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, Düzce'nin eğitimde pefabrik okullardan bugün geldiği  noktadan memnun olduklarını söyleyerek,  Düzce'de bir yükseliş olduğunu belirtti.

Keskin, Bakan Özer ile yapılan toplantıda konuşulan yatırımları, " Merkez ilçede 8 tane anaokulu yapıyoruz. Bunlardan biri Boğaziçi'nde olacak, 10 derslikli bir anaokul. Diğerleri ihtiyaç duyulan Düzce'nin dış mahallelerinde yapılacak. 2 bağımsız özel eğitim ana okulu yapacağız. Başka bir yatırım Körpeşler'de güzel sanatlar lisesi yapacağız. Güzel sanatlar lisesinden boşalan yere sağlık meslek lisesini taşıyarak müstakil bir binaya kavuşturmuş olacağız. Bir yatırımla iki işi birden halletmiş olacağız. Diğer taraftan Mehmet Akif İnan imam hatip ortaokulunun 12 derslikli binasını yapacağız. Metek Koçyazı mevkiinde 21 derslikli ilkokul, 24 derslikli ortaokul yapacağız. Bahçeşehir Yeşiltepe bölgesinde turizm otelcilik meslek lisesi ve uygulama oteli yapıyoruz. Bilim sanat merkezine yaklaşık 500 bin lira değerinde bir teleskop kazandracağız, merkezimizde bir bilim sanat merkezi daha açma karar aldık. Akçakoca'da Barboros Anaokulu ve lisesinin yeni binasını yapıyoruz. 24 derslikli meslek lisesi ve meslek eğitim merkezi yapılacak. Öğretmen evi uygulama otelinin devri ve yenilenmesi konusunda da talimatları aldık. Bir bilim sanat merkezi de Akçakoca'ya kazandırıyoruz. Dikmeli köyünde bir ortaokul yeni binasını yapıyoruz. Çilimli ilçemizin özellikle giriş bölgesinde 4 ilçeyi de kapsayacak özel eğitim kampüsü yapıyoruz. Akçakoca'da 1, Cumayeri'nde 2, Çilimli'de 1, Gölyaka'da 1, Gümüşova'da 1, Kaynaşlı'da 1, Yığılca'da 1 anaokulu yapacağız." ifadeleriyle  paylaştı.

Yeni yatırımların ödeneklerinin bir an önce çıkartılıp çalışmalara başlanacağını söyleyen Keskin, Düzce'nin eğitimde en üst seviyelere taşınacağını dile getirdi.

Keskin, " Bu yatırımların talimatları verildi, ödenekleri çıkartıp projeleri çizilecek, ihaleleri yapılarak en kısa sürede projelere kavuşmuş olacağız. Düzce eğitim noktasında üst seviyelere taşınarak hepimizin gururu olur. 200 milyon değerinde yatırımı hayata geçirmiş olacağız.Bu noktada da Sayın Bakanımıza Düzce'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.


Editör: E. TAYHAN