ÖĞRENCİLER RESİM SERGİSİ AÇTI

Düzce Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu’nda eğitime devam eden öğrencilerin “Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım” derslerinde yapmış oldukları resim çalışmaları sanatseverlerle buluştu.

ÖĞRENCİLER RESİM SERGİSİ AÇTI
8.06.2022 - 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
515

Okulun 5.,6.,7.ve 8.sınıf öğrencilerinin “Görsel Sanatlar ve Teknoloji Tasarım” derslerinde yapmış oldukları  resim çalışmaları  7 Haziran salı günü saat 11.30’da Düzce’de faaliyet gösteren bir  AVM’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Düzce Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu müdiresi Burcu Güven’den alınan bilgiye göre sergide, ünlü sanatçıların eserlerinden bazıları resmedilerek sergilendi. Dünyaca ünlü bazı tablolar öğrenciler tarafından canlandırıldı.

 

 Sergide kara kalem, kolaj, asamblaj, mozaik, pastel kazıma gibi farklı teknikler bir arada kullanıldı. Ayrıca sıfır atık projesi kapsamında  yumurta kolisi, karton, gazete kağıdı gibi atık malzemeler kullanılarak oluşturulan  bir çok ürün  ve proje sergilendi.

 

 1998 yılında Duraklar Köyü İlköğretim okulu olarak yapılan, daha sonra Hakkari’de polis memuru olarak görevliyken ekip otosunun teröristler tarafından yola döşenen mayına çarpması sonucu şehit olan ve okula adı verilen “Şehit Yalçın Güzeler’in annesi Maide Güzeler’in”  resim sergisine davet edilmesi, sergi açılışında bulunmasının sağlanması, kendisine gösterilen ilgi ve saygı davetlilerin dikkatlerinden kaçmadı. Serginin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç tarafından yapıldı. 

 

 Sergiye, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turan Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Yasemin Çağır, İsmail Atay, Ahmet Girgin, Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Dursun Ali Yavuzyiğit olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. 

 

 Sergiye, serginin ev sahipliğini yapan başta Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu ve Ömer Dinçer ilkokulu idaresi olmak üzere çok sayıda okul idarecisi, öğretmen, öğrenci, davetli ve okul aile birliği üyeleri katıldı. Sergi, yapılan ikramların misafirlere takdim edilmesi ile birlikte halkın beğenisine sunuldu.


Editör: E. TAYHAN