DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PROJESİNİ, ULUSAL AJANS DESTEKLEYECEK

Proje DÜ Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü ile Adıge Devlet Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülecek.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ PROJESİNİ, ULUSAL AJANS DESTEKLEYECEK
1.07.2021 - 13:28
Güncelleme 1.07.2021 - 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
898

Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nün başvurusunu yaptığı 2020-1-TR01-KA107-091145 no'lu K-107 projesi Ulusal Ajans tarafınca başarılı bulunarak, desteklenmeye hak kazandı.

Düzce Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü, Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Adige Devlet Üniversitesi iş birliği içinde yapılan proje, Ulusal Ajans tarafından 17840€ değerinde bir tutar ile hibelendirildi.

Her iki kurum için önemli kazanımlar getirecek proje; Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fehmi Altun, Dış İlişkiler Koordinatörlüğü'nden Öğr. Gör. Muhammet Kağan Güney ve Adige Devlet Üniversitesi personeli tarafından yürütülecek.

Düzce Üniversitesi için bir ilk olan proje, sağlayacağı hareketlilikler neticesinde her iki ülke ve kuruma önemli değer katacak. Proje hakkında açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü, projenin sağlayacağı yararları; “Küreselleşme ile birlikte yok olmaya yüz tutan Çerkez dilinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla karşılıklı eğitim ve araştırma yaklaşımı geliştirmek için gerekli beceriler kazanılacak. Adige dili, kültürü ve doğa bilimleri alanlarında her iki üniversite arasında hedeflenen personel hareketliliği ile karşılıklı tecrübe paylaşımı gerçekleştirilecek. Adige dili, kültürü ve doğa bilimleri alanlarında gerçekleştirilecek hareketlilikler sayesinde karşılıklı laboratuvar vb. materyal kaynakları etkin bir şekilde kullanılacak. Adige Dili ve Kültürü ve Doğa Bilimleri alanlarında gerçekleştirilmesi planlanan personel ve öğrenci hareketlikleri ile her iki üniversitedeki öğrencilerin alanlarında farklı bir vizyon ve bilgi birikimi ile tanışmasını gerçekleştirecek. Yine iki kurum arasındaki öğrenci hareketliliği kapsamında öğrencilerin farklı eğitim ve araştırma fırsatları ve yaklaşımları yerinde tecrübe etmesi sağlanacak. İki kurum arasındaki öğrenci hareketliliği kapsamında öğrencilerin farklı eğitim ve araştırma fırsatları ve yaklaşımları yerinde tecrübe etmesi sağlanacak. Hedeflenen tüm bu etkiler, her iki ülkede de ulusal bazda etki yaratacak ve toplumun geniş kesimlerince oluşması beklenen bir tarih, kültür ve bütünleşme Proje, DÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü ile Adıge Devlet Üniversitesi İşbirliği içinde yürütülecek.


Editör: E. TAYHAN