DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NE BÜYÜK İLGİ

Düzce Üniversitesi’nin İhtisaslaşmada Fark Oluşturan Çalışmaları CNN Türk’te İzleyiciyle Buluştu

                          DÜZCE ÜNİVERSİTESİ’NE BÜYÜK İLGİ
7.08.2021 - 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
1431

YAYGIN MEDYADA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR.

Üretim ve inovasyonla iş dünyasında fark oluşturan girişimcilerin başarı hikâyelerinin paylaşıldığı CNN Türk’teki Cem Seymen ile Çalışan Türkiye programına konuk olan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin katma değerli ihtisaslaşma çalışmalarından söz etti.

 

Bilimin mümkün olduğu kadar toprağa yansımasının Türkiye’nin önemli kurtuluş reçetelerinden biri olduğuna dikkat çekerek programa başlayan Cem Seymen, bu kapsamda Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma çalışmalarından çok etkilendiğini belirterek sözü Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a bıraktı. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ YAYGIN MEDYA’DA

 

 

Türkiye’nin En Büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi

 

Cem Seymen’in apiterapi konusuyla ilgili sorusuna, apiterapinin Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış ve ruhsatlandırılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarından biri olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Rektör Çakar, ihtisaslaşma misyonu çerçevesinde hem eğitim, hem uygulama, hem klinik araştırma, hem de laboratuvar araştırmalarının tek çatı altında yapılabildiği Türkiye’nin en büyük Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’nin Düzce Üniversitesi’nde yer aldığına vurgu yaptı. Prof. Dr. Çakar, Merkezde 10 farklı GTT uygulamasının uzman hekimler eşliğinde gerçekleştirildiğinin de altını çizdi.

 

Arı Zehiri Konusunda Ülkemizde İlk Çalışmaları Yapan Üniversite

 

Arı ürünlerinde Ülkemizin dünyada Çin’den sonra ikinci büyük üretici fakat kovan verimliliğinde ise dünyada 20. sıralarda olduğunu ifade eden Çakar, verimlilik konusunda Düzce Üniversitesi’nin önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine işaret etti. Tüm arıcılık eğitimlerini zirai eğitimle eş zamanlı sürdürdüklerini dile getiren Prof. Dr. Çakar, Düzce’nin çok avantajlı bir coğrafyaya sahip olduğunu belirterek bal dışında arı sütü, polen, propolis ve arı zehiri konusunda ilk çalışmaları yapan Üniversite olduklarının altını çizdi. İki farklı arı zehiri çalıştayı yaptıklarını ve yüzlerce insanı sertifikalandırdıklarını söyleyen Düzce Üniversitesi Rektörü, arının mucizesinden çok farklı alanlarda katma değer ürettiklerini ifade etti.

 

Fındık Atıklarında Tıbbi Mantar Üretimi

 

Düzce Üniversitesi’nin tıbbi mantar alanında da çok önemli çalışmaları olduğunu dillendiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, özellikle fındık atıklarında tıbbi mantar, reishi ve shiitake olarak bilenen farklı mantar türlerini yetiştirmeyi başardıklarını söyleyerek imzaladıkları protokollerle tıbbi mantar yetiştiren üreticileri alıcılarla buluşturdukları bilgisini paylaştı.

 

 

 


Editör: E. TAYHAN