DÜZCE'DE TÜM OKULLAR EŞ ZAMANLI TAHLİYE EDİLECEK!

Yarın tüm Türkiye geneli ile birlikte Düzce'de de tüm okullarda eş zamanlı tahliye tatbikatı gerçekleştirilecek. Düzce Valiliği tatbikatın yaın saat 11:30'da Düzce'deki tüm resmi ve özel okullarda eş zamanlı tatbikat gerçekleştirileceğini duyurdu.

DÜZCE'DE TÜM OKULLAR EŞ ZAMANLI TAHLİYE EDİLECEK!
3.03.2022 - 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
521

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Yarın tüm Türkiye'de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah yarın 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız." dedi.

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde;

"Cuma günü, yarın tüm Türkiye'de tüm okullarda bir tatbikatımız var. Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik."

Bakan Soylu'nun açıklaması ile birlikte Düzce Valiliği de yarın saat 11:30'da tüm okullarda tahliye tatbikatı gerçekleştirileceğini duyurdu.


Editör: E. TAYHAN