Okulların açılma tarihi, 18 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisiyle 1,2 milyon öğretmenin gündeminde ilk sırada yer alıyor. Yaz tatilinin keyfini çıkartan öğrenciler için MEB 2022-2023 çalışma takvimi belli oldu. İlkokula yeni başlayan 1. sınıf öğrencileri ile öğretmenler birinci döneme erken başlayacak.

 
14.07.2022 - 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
771

İL MÜDÜRLÜKLERİNE GÖNDERİLDİ

Milyonlarca öğrenci pandemi sonrası ilk kez kesintisiz eğitimi geçtiğimiz sene aldı. Yoğun ve yorucu bir yılı geride bırakan İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri hava sıcaklıklarının da artmasıyla yaz aylarının tadını doyasıya çıkarıyor. Bir yandan ise tatilin kaç gün daha süreceği ise merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini il müdürlüklerine gönderdi. Buna göre okullarda birinci dönemin başlangıç tarihi belli oldu. Okula ilk kez gelecek 1. sınıflarda ders zili, uyum haftası kapsamında erken çalacak. Dönem hazırlıklarını yapacak öğretmenlerin seminerleri de benzer şekilde erkenden başlıyor. İlk kez 2018 yılında hayata geçirilen uygulama ile öğrenciler dönem içerisinde ara tatil yapıyor. İkinci dönem yapılacak ara tatil Ramazan tatili ile aynı tarihlere denk geliyor. Peki 2022-2023 okullar ne zaman açılacak? İşte o takvim…

 

12 EYLÜL'DE AÇILACAK

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 12 Eylül'de Başlayacak! Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki dönem uygulanacak eğitim öğretim yılı takvimini paylaştı. Yaz tatilinin sona ermesinin ardından 12 Eylül tarihinde çocuklar okulun yolunu tutacak. Bakanlık özellikle İlkokul ve ortaokul çağındaki öğrencilerin yoğun tempoda biraz da olsa nefes alabilmeleri için ara tatil uyguluyor. Öğrenciler bir ve ikinci dönem aralarında 1'er haftalık tatil yapma imkanı buluyor. Okullarda birinci dönem 12 Eylül tarihinde başlayacak. 14-18 Kasım tarihinde birinci ara tatil uygulanacak. Sömestr tatili 23 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında yapılacak. İkinci dönem ara tatili 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

ÖĞRENCİLERİ ÜZEN HABER

Normal şartlarda dini ve resmi tatil günlerinde okullar kapalı oluyor. 2022- 2023 eğitim öğretim yılında öğrencileri üzen haber Milli Eğitim Bakanlığından geldi. Bu yıl Ramazan bayramı ile ikinci dönem ara tatil tarihleri aynı tarihlere denk geliyor. Bu sebeple öğrencilerin ara tatili ve Ramazan Bayramı tatili birleştirilecek. 17-20 Nisan tarihlerinde ikinci dönem ara tatili uygulanacak. Ramazan Bayramı ise 21 Nisan Cuma günü başlayacak ve 23 Nisan Pazar günü sona erecek.

 

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN DERS ZİLİ ERKEN ÇALACAK!

 İlkokul kademesine yeni geçiş yapacak binlerce öğrenci için Milli Eğitim Bakanlığı uyum haftası yapacak. 1. sınıf öğrencilerinin hem arkadaşlarına hem de öğretmenlerine ve yeni okullarına alışabilmesi için böyle bir organizasyon düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre uyum haftası 5-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. 12 Eylül'de ise okullar tam anlamıyla açılacak.


Editör: E. TAYHAN