“BOLU’DA TARİH VE DOĞA FOTOĞRAF YARIŞMASI” SONUÇLANDI

Yarışmayı "Batı Karadeniz Gazeteciler Cemiyeti" düzenledi.Cemiyet Başkanı Pehlivan, katkı sağlayanlara teşekkür ederek; derece alanları tebrik etti.

“BOLU’DA TARİH VE DOĞA FOTOĞRAF YARIŞMASI” SONUÇLANDI
11.03.2023 - 12:03
Güncelleme 11.03.2023 - 12:36
969
1

BOLU(Objektif Ajans)-Bolu ilinde düzenlenen “Bolu Tarihi ve Doğa Dokuları” temalı fotoğraf yarışmasında ilk üçe giren fotoğraf belli oldu.Batı Karadeniz Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yarışma Bolu Koru Otel ev sahipliğince Bolu kültür değerlerinin tanıtımı amacıyla sergilendi.Dereceye girenler komisyon başkanı Prof. Dr Aydan Biri tarafından açıklandı. Buna göre sıralama şu şekilde gerçekleşti:

Birinci Emekli Hakim Çetin Çambazoğlu, ikinci İlhami Çetin, üçüncü Samet Kocadağ…

Seçici kurulda komisyon başkanı olarak Prof. Dr. Aydan Biri, komisyon üyesi B. Karadeniz Gazeteciler Cemiyeti Yön K. Başk. İsmail Hakkı Pehlivan başta olmak üzere komisyon üyeleri tarafından seçildi.128 fotoğraftan, 20 fotoğrafın dereceye girmeye hak kazandığı eserler titiz bir incelemenin ardından ilk üçe giren fotoğraflar belirlendi.

FOTOĞRAFLAR KORU OTEL’DE SERGELENDİ

Koru otelde yapılan sergiye Bolu TOBB yönetim kurulu üyesi Bolu Ticaret Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Türker Ateş, Bolu İl kültür Müdür Yrd. Fazıl Karaduman fotoğraf sahipleri ve fotoğraf sevenlerin katılımı ile gerçekleşti.

Koru otel Koordinatörü  Hikmet Yeşilkaya’nın açılışta yaptığı konuşmada "sanata ve sanatçıya değer veren Bolu kültür değerlerinin tanıtımını amaçlayan  Tarihi ve Doğa Dokuları temalı fotoğraf yarışmasına katılan ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.

B. Karadeniz Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Hakkı Pehlivan da yaptığı konuşmada, ülkemizde yaşanan deprem sonrasında  bu organizasyonu kısıtlı tuttuklarıın belirterek “Daha geniş kapsamlı yapabilirdik ancak yaşanan büyük deprem afeti davetlileri kısıtlı tutmamızda etkili oldu. Kazananları tebrik ediyorum. Bu tür organizasyonlarımız devam edecek. Aydan Biri hocam sanata ve sanatçıya çok değer veriyor, sanat ve sanatçı bir ülkenin can damarı olduğu gibi ruhunda gıdasıdır . Diğer bölgelerde de kurum ve kuruluşların da sanata ve sanatçıya sahip çıkıp önem vermelerini ve bu tür organizasyonları desteklemelerini bekliyorum herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BOLU TSO BAŞK. ATEŞ “SANAT ÖN PLANA ÇIKMALI”

Bolu Ticaret Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Türker Ateş "Herkese teşekkür ediyorum Bolu ili doğası insanı yeşili ile eşsiz bir kent ben Ticaret Sanayi Odası başkanı olarak sanatın ön plana çıkmasını, Bolu olarak sanatın ön plana çıkmasını isteyenlerdenim. Koru otelde böyle bir organizasyon etkinliğinden dolayı teşekkür ederim zaten Koru otelde her gün bir etkinlik var onlara da bu duyarlılıklarından dolayı kutlarım. Sanat Mutluluk demek, sanat lanse etmek demek, sevgi saygı hoşgörü demek bunların ön plana çıkması bizler için çok önemli bu konuda emeği geçenleri kutluyorum yarışmaya katılanları ödül alanları tebrik ediyorum dedi. Ardından yarışmacılara plaketleri takdim edildi.

Program dereceye girenlerle birlikte katılımcıların da katıldığı yemek ikramı ile son buldu.

 


Editör: E. TAYHAN