SEYFETTİN HOCA “DÜZCE ÜRÜNLERİNİN FARKINI” ANLATTI

SEYFETTİN HOCA “DÜZCE ÜRÜNLERİNİN FARKINI” ANLATTI

SEYFETTİN HOCA “DÜZCE ÜRÜNLERİNİN FARKINI” ANLATTI
20.10.2021 - 18:15
Kaynak: Haber Merkezi
1492

Dr. Ender Saraç, Düzce merkeze bağlı Bataklı Çiftlik Köyü’nde kendi imkanlarıyla tarım yapan emekli imam Seyfettin Demirağ’ı tarlasında ziyaret ederek sohbet etti.Emekli İmam Hatip, Seyfettin Demirağ, emekli olduktan sonra hobi amaçlı kendisine ait bahçede ürünler ekerek zamanını geçirmeye çalışan biri olarak tanınırken, Saraç Hoca’nın ürünlerin ekimi ve işlenmesinin yanı sıra yararları hakkında da sorduğu sorulara bildiği kadar cevap verdiğini belirterek “Ender Saraç hoca geleceğini söyledi biz de buyursun dedik. Ekibini ağırladık. Ektiğimiz ürünler hakkında bilgilendirdik. İthal mısırla yerli mısırın arasındaki lezzet farkını anlattık. Hunnap, salatalık, biber, patlıcan, domates gibi ürünlerin ekiliş tarzlarını ve yerli ürünlerin tad ve lezzet açısından farklarını izah ettik.  Kavun-karpuz ve kabak hakkında Düzce’nin ve Düzce ürünlerinin özelliklerini izah etmeye çalıştık” dedi.

Seyfettin Hoca “Biz bildiklerimizi uyguluyoruz. Düzce’nin toprağı anlatılmakla bitmez özellikte ve güzelliktedir. Ne ekersen olur. Lezzeti farklıdır. Sanayi bölgesinden gelen iklimi öldüren ürünlerimizi yakıp yok eden pis kokular yeter ki engellensin. ” dedi

SHOW TV’de yayınlanan “Sağlıklı Günler” adlı program için tarlada çekim yapan ekip emekli İmam-Hatip Seyfettin Demirağ’la röportaj yaptıktan sonra Düzce’den ayrıldı.

 

  


Editör: E. TAYHAN