MHP’Lİ YILMAZ , DÜZCE-BOLU SINIRINA DİKKAT ÇEKTİ!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM'de Düzce'nin Bolu ile yaşadığı sınır problemlerini gündeme getirdi. 2004 yılında yapılan sınır belirleme çalışmalarının sonuç getirmediğini hatırlattı.

MHP’Lİ YILMAZ , DÜZCE-BOLU SINIRINA  DİKKAT ÇEKTİ!
6.10.2022 - 16:54
Kaynak: (Objektif Ajans)
622

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Düzce'nin Bolu ile yaşadığı sınır problemlerini gündeme getirdi. Yılmaz, 2004 yılında yapılan sınır belirleme çalışmalarının sonuç getirmediğini söyleyerek, iki ilin ilgililerinin 2008 yılında imzaladığı protokolün ise bugün önemini yitirdiğini vurguladı.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce ve Bolu arasındaki sınır problemlerine dikkat çekti.

 

PROTOKOL TEHLİKEYE DÜŞÜYOR

Yılmaz, "1999 yılında yaşadığımız depremden sonra Bolu vilayetinden ayrılarak il olan Düzce ilimiz yıllarca sınır problemleri yaşamıştır. Bu yaşadığı sınır problemleri doğrultusunda 2004 yılında Bolu ve Düzce Vali Yardımcıları bir araya gelmiş, sınırların belirlenmesi için çalışmalar yapmaya çalışmış ama bir sonuca ulaşılamamıştır ancak 4 Kasım 2004 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan kararla sınırlar belirlenmiştir. Bu sınırlar doğrultusunda Orman İşletme Müdürlükleri çalışmalarını yürütmeye çalışmış ama 2008 yılına kadar ihtilaflar giderilememiştir. 2008 yılında bölgenin muhtarları, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanları, Ormancılık Kooperatifleri Başkanları bir araya gelerek bir protokol imzalamışlardır ancak protokol bugün tekrardan tehlikeye düşme durumundadır." ifadelerini kullandı.

 


Editör: E. TAYHAN