PAZAR DA “ZAMLARIN ŞOKUNDA…!

PAZARDA ALIŞVERİŞ YAPAN VATANDAŞLAR DA KDV İNDİRİMİNİN BİR İŞE YARAMADIĞINI VURGULADILAR.

PAZAR DA “ZAMLARIN  ŞOKUNDA…!
18.02.2022 - 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
947

Nakliye ve üretim maliyetlerinin iyice artması pazar fiyatlarını da vurdu. Pazara giden vatandaşlar.

Düzce'de her hafta olduğu gibi bu hafta da meşhur Perşembe Pazarına vatandaşlar akın etti. Havaların düzelmesinin ardından tekrar hareketlenen pazarda, bu seferde ürün fiyatlarında yaşanan artış durgunluk yarattı.

Pazara alışveriş yapmak için gelen vatandaşlar fiyatların çok yüksek olduğunu ve KDV indiriminin bir işe yaramadığını vurguladı.

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş, ''Pazaryeri felaket durumda. Çok pahalı bu nasıl olacak nasıl devam edecek böyle bilmiyorum. Geçen hafta 5 lira olan şey bugün olmuş 7 buçuk lira 10 lira. Ben emekliyim ve kıt kanaat geçiniyorum. Bir doğalgaz geldi 700 lira. Daha bunun elektrik ve suyu var. Marketlere gidilmez oldu zaten. Bir gidiyorsun 500 lira harcıyorsun. Şimdi yine gideceğim en az 500 lira. Market fiyatlarında yüzde 7 indirim yapıldı. Bunu sadece temel gıda da değil de hepsinde yapsana yüzde 1'e indirsene. Televizyondan izliyoruz KDV indiriminden önce 35 liran yumurta 45 lira olmuş. Sonraki gün bir indirim 43 lira oluyor. 2 lira indirmiş fiyatını, ben ne anladım o işten. Önce zam yapıp sonra indirim yapıyorlar.'' ifadelerini kullandı.

Pazarda esnaflık yapan bir vatandaş, ''Bu hafta havaların yumuşamasından dolayı fiyatlarda biraz düşüş var. Düşünün ki muz 10 lira, muzun 10 lira olduğu yerde piyasa bedava demektir. Ama millette para yok. Para yokken ucuz olsa ne olacak. İnsanlar tane ile muz alıyor. Poşetin tanesi 50 kuruşa geliyor ama hala tane usulü veya yarım kilo muz alanlar var. Biz şuanda bir mücadele veriyoruz savaşamaya devam ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Başka bir esnaf ise, ''Havalar güzel fiyatlar piyasanın altında şuan da. Tabi satışlara gelince ekonomi belli, asgari ücret alan vatandaş alacağı malı 10 kere düşünüyor.Vatandaş 1 liranın peşine düşmüş durumda. Burada satılan ürün seralarda, tarlalarda yetişiyor. Her zaman olduğu gibi bir şeyin yokluğu paradır. İnsanlar artık 1 buçuk 2 liraya alacak bir şey bulamıyor.Maliyetler yüksek.  Bunu yerinden hep bedava alsak biz ürünü tezgaha koyup satana kadar bu ürün 2-3 lira oluyor. Maalesef insanların işi zor Allah yardımcımız olsun.'' dedi.

Pazarda yer alan bazı ürünlerin aşırı pahalı olduğunu söyleyen bir vatandaş ise, ''3 ay önce 10 TL'ye aldığım pirinç şimdi 15 TL.  Asgari ücrete yüzde 50 indirim geldi fakat diğer ürünlere yüzde 150 ila 200 zam geldi. Satana da bir şey diyemiyorsun mazot oldu 15 TL adamın nakliyesi 2,5 TL iken oldu 7,5 TL. Niye pahalı bu ürün diye birkaç kişiye soruyorum bana nakliye pahalı, gübre pahalı cevabı veriyor. Keşke asgari ücreti 2 bin 850 liraya indirseler de fiyatlar 2021 Ocak ayı gibi olsa. Sonumuz ne olacak bilmiyorum.'' yorumunu yaptı.


Editör: E. TAYHAN