Emniyet hepsini yakaladı, Fuhuş, hırsızlık ne ararsan var!

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 18-24 Şubat tarihleri arasında yaptığı uygulamalarda, hırsızlık şüphelileri, arama kaydı bulunan şahıslar yakalanırken, Nusrettin mahallesinde fuhuş yapan 4 yabancı kadın yakalanarak sınır dışı edildi.

Emniyet hepsini yakaladı, Fuhuş, hırsızlık ne ararsan var!
25.02.2022 - 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
695

Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından İl Merkezinde genel asayişin ve kamu düzeninin devamının sağlanması, mesken masuniyetinin korunması, vatandaşın can ve malını muhafaza etmek amacıyla 18 Şubat 2022 ile 24 Şubat 2022 tarihleri arasında, vatandaşların yoğunlukta bulunduğu cadde/sokaklarda, park/bahçelerde, şüpheli şahıs ile araçlarda ve umuma açık yerlere yönelik Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uygulama yapıldı.

Yapılan çalışmalarda, Beyciler Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili olay mahalli yakınında çalınan malzemeler ile birlikte 5 şüpheli suçüstü yakalandı, çalınan malzemeler işyeri sahibine teslim edildi..

Ayrıca aynı olayın yakalanan şüphelilerin 2 ayrı işyeri ve 1 camide meydana gelen hırsızlık olayının da failleri olduğu, yapılan güvenlik kamera görüntüleri ve çevre araştırmalarından tespit edildi..

Kiremitocağı Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezinde meydana gelen cep telefonu hırsızlığı olayının şüphelisi tespit edilerek, çalmış olduğu cep telefonu satarken suçüstü yakalandı.

Müşteki tarafından kayıp edilen kredi kartının kötüye kullanımı olayı ile ilgili kartı bularak harcama yapan 2 şüpheli şahıs yakalandı, haklarında adli işlem başlatıldı.

Nusrettin Mahallesinde bir ikamette fuhuş yapıldığı bilgisi üzerine; ekiplerce yapılan fiziki çalışmalar sonucunda belirtilen adreste 4 yabancı uyruklu kadının para karşılığı fuhuş yaptığı tespit edildi, Fuhuşa Teşvik Aracılık veya Zorlama Suçundan şüpheli 2 şahsa adli işlem yapıldı, 4 yabancı kadın sınır dışı edilirken, ayrıca fuhuş yapılan ikamet mühürlenerek kapatıldı.

1157 şahsın sorgulaması yapılarak haklarında çeşitli suçlardan aranması bulunan 17 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, gözaltına alınan şahıslardan 9 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Tutuklanan şahıslardan 23 yıl 9 ay, 16 yıl, 6 yıl 8 ay mahkûmiyet kararı olan 3 şahıs bulunduğu bildirildi. . Ayrıca 3 ayrı suçtan araması bulunan ve 6 yıl 9 ay 15 gün mahkûmiyet kararı bulunan 1 şahıs ile 2 ayrı suçtan araması bulunan ve 6 yıl 3 ay mahkûmiyet kararı bulunan 1 şahıs da yakalandı.

Bu uygulamalar sonucunda; 7 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 141 adet fişek, 3 adet bıçak ve 2 gr esrar maddesi ele geçirildi.


Editör: E. TAYHAN