DÜZCE'DE AVUKATLAR, GÜNLERİNİ KUTLADI

DÜZCE BARO BAŞKANI AV.TANER ÇAKIR, 5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ DEĞERLENDİRDİ

DÜZCE'DE AVUKATLAR, GÜNLERİNİ KUTLADI
5.04.2022 - 16:15
Güncelleme 5.04.2022 - 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
518

5 Nisan Avukatlar Günü Düzce'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzce Baro Başkanı Taner Çakır, bir çok sorunla mücadele eden avukatların 5 Nisan'ı keyifle kutlayamadıklarını söyleyerek, "Bir çok soruna rağmen hiç bir vatandaşımızı savunmasız bırakmayacağız" dedi.

Düzce’de Avukatlar,  "5 Nisan Avukatlar Günü" nü kutladı. Anıtpark Meydanında düzenlenen törende,  Baro Başkanı Taner Çakır'ın Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Düzce Baro Başkanı  Av. Taner Çakır günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, avukatlara hitaben, " Tüm zorluklara rağmen iyi ki varsınız" dedi.

 

Çakır," Maalesef avukatlar gününü keyifle kutlayamıyoruz. Çünkü bir çok sorunumuz var. Adalet devletin, savunma adaletin temelidir. Bağımsız savunmanın temsilcileri avukatlardır. Hukukun üstünlüğü ve adaletin tecellisi için onurlu bir mücadele gerçekleştiriyoruz. İyi ki avukatız. Nice meslektaşlarımıza sağlıklı başarılı meslek hayatı diliyorum, Avukatlar gününüz kutlu olsun tüm zorluklara rağmen iyi ki varsınız." dedi.

Törenin ardından Oxijen'e açıklamada bulunan Baro Başkanı Taner Çakır, avukatların sorunlarını sıraladı, tüm bunlara rağmen vatandaşları savunmasız bırakmayacaklarını vurguladı.

 

Çakır, " 5 nisana mutlu ve huzur içinde giremiyoruz. Bir çok sorunumuz var, örneğin, bir çok hukuk fakültesi açılması, niteliksiz hukukçuların yetişmesi, ekonomik olarak CMK ve adli yardımların çok düşük ücretlerle devam ettirilmeye çalışılması gibi. Yargının tam bağımsızlığına kavuşamaması gibi bir çok sorunla karşı karşıyayız. Buna rağmen avukatlar gününü kutlamak istedik. Her tülü vatandaşın yanındayız. Hiçbir vatandaşı avukatsız, savunmasız bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

 


Editör: E. TAYHAN