GÖLYAKA'YA TALİH KUŞU KONDU

Gölyaka Belediyesi’nin jeotermal kaynak sularından önemli gelir elde etmesi bekleniyor.

GÖLYAKA'YA TALİH KUŞU KONDU
27.04.2022 - 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
225

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın başarılı girişimleriyle jeotermal kaynakların işletme ruhsatları alındı. Kaynak sularının kullanımı ve denetimi tümüyle belediyeye geçti.

Hacıyakup Köyü sınırları içerisinde 125 metrede 45.3 derece sıcak suya ulaşıldı, ayrıca 50 derece su kaynağı bulundu.

Belediye Başkanı Yakup Demircan, jeotermal kaynak sularının en iyi şekilde değerlendirilmesi ve belediyeye gelir kazandırılması için sürdürdüğü çabaların meyvesini almaya başladı.

 

BÜYÜK GELİR

Gölyaka Belediyesi, jeotermal sulardan büyük gelir elde etmesi bekleniyor.

Gölyaka Belediyesi’nin metreküp fiyatını ortalama 3-4 lira gibi bir bedelden satacağı, bu sayede belediyeye yıllık ortalama 5 ile 7 milyon lira arası gelir elde edeceği tahmin ediliyor.

Belediyenin, jeotermal sular üzerinden önemli miktarda gelir kazanması beklenirken, en büyük alıcının da eski Efteni oteli yerinde kurulacak olan turizm tesisinin olması bekleniyor.

 

Jeotermal sıcak suyun bölgede kurulacak yeni tesislerde, seracılıkta ve konutlarda da kullanılabileceği, bu yoldan da belediyenin önemli gelir kalemi elde edeceği belirtiliyor.

Yakup Demircan’ın jeotermal su satışı konusunda hassas ve titiz davrandığı ve belediyenin menfaatlerini ön planda tuttuğu belirtiliyor.


Editör: E. TAYHAN