VARLIĞIMIZI GÜCLENDİREN BİR MİLAT OLDU

Düzce Valisi Cevdet Atay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “19 Mayıs 1919 tarihi; varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten bir milat olmuştur” dedi.

VARLIĞIMIZI GÜCLENDİREN BİR MİLAT OLDU
20.05.2022 - 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
373

Düzce Valisi Cevdet Atay, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı:

  "Aziz Düzceliler,

    Varoluş mücadelesinin ilk kıvılcımı olan 19 Mayıs 1919 tarihi; varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten bir milat olmuştur. Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna, içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen yeniden şahlanan, tarihi mücadeleler ve zaferlerle dolu olan aziz milletimiz;kadın- erkek, genç - yaşlı demeden destansı bir kurtuluş mücadelesi vererek azim ve kararlılıkla vatan savunması için omuz omuza mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır.

    Sevgili Gençler;

    Büyük fedakârlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. Bugün biz dünün gençleri olarak, sizlere daha aydınlık, umutlu ve barış dolu bir gelecek için çalışırken, sizden beklentimiz, kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız vatan ve bayrak sevgisine, özgürlük aşkına sahip çıkmanız, bu yüce değerleri sonraki nesillere aktarmanızdır.

Geleceğin devlet yöneticileri, eğitimcileri, bilim insanları, sporcuları, sanatçıları olarak; bilimde, fende, ekonomide, uluslararası ilişkilerde, kültür ve sanatta, eğitimde, sporda elde edeceğiniz başarılarla ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, al bayrağımızı dalgalandıracağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; Düzceli hemşehrilerimizin ve değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum."


Editör: E. TAYHAN