SARIGÜL: HALKIN SABRI KALMADI

Türkiye Değişim Partisi genel başkanı Mustafa Sarıgül, Düzce'de düzenlediği basın toplantısında art arda yapılan zamlar dolayısıyla halkın sabrının kalmadığını söyleyerek, " ekonomiyi bu halkın öz evlatları çözer" dedi.

SARIGÜL: HALKIN SABRI KALMADI
10.06.2022 - 18:01
Kaynak: Haber Merkezi
329

Türkiye Değişim Partisi genel başkanı Mustafa Sarıgül, art arda yapılan zamlar dolayısıyla halkın sabrının kalmadığını söyleyerek, " ekonomiyi bu halkın öz evlatları çözer" dedi.

Türkiye Değişim Partisi ( TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bugün Düzce'ye geldi. TDP İl Başkanı Sezgin Aktaş  ve partililerin karşıladığı Sarıgül, Konuralp'te bir otelde  kahvaltıda basın mensupları ve teşkilat üyeleri ile bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası il yönetimi ile bir açıklama yapan  Sarıgül, Düzce’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan zamlarla halkın sabrının kalmadığını söyleyen Sarıgül, Asgari ücretin TÜİK verilerine göre değil, pazar fiyatlarına göre arttırılması gerektiğini belirtti.

ASGARİ ÜCRET PAZAR FİYATLARINA GÖRE ARTIRILMALI

Sarıgül, “Özellikle hayat pahalılığı, art arda gelen zamlar halkımızın belini büktü. Halkın ve sokağın sesi olarak biz diyoruz ki ‘Ne seçim öncesi ne de seçim öncesi halkımızın sabrı kalmadı.’ Asgari ücret bir an önce açlık sınırının mutlaka üzerine çıkarılması lazım. Asgari ücret, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre değil, pazar fiyatlarına göre arttırılmalıdır. Özellikle tarım ve taşımacılıkta kullanılan mazottan vergi alınmamalıdır. Tarıma çok büyük önem vermek lazım. Bu Türkiye Değişim Partisinin en önem verdiği konudur.”" dedi

EKONOMİYİ AMERİKA'DAN İCAZET ALANLAR ÇÖZEMEZ

TBMM’de partilerin ortak hareket etmesi çağrısında bulunan Sarıgül, sözlerine şöyle devam etti:

 “Bu nedenle tüm partileri birlikte hareket etmeye davet ediyorum. Ben ülkenin dört bir yanını geziyorum. Bana ‘Bizim bildiğimizi bize anlatma!’ diyorlar. Bize ‘İktidara geldiğinizde ekonomi için ne yapacaksınız?’ diye soruyorlar. Ekonomiyi Kemal Derviş gibi adamlar çözemez, ekonomiyi Amerika’dan icazet alanlar çözemez, ekonomiyi bu halkın öz evlatları çözer."

FINDIĞI DÜZCELİLER ÜRETİYOR DA İTALYANLAR NİYE FİYAT BELİRLİYOR

Türkiye Değişim Partisi'nin iktidara gelmesi halinde uygulayacağı ekonomi politikalarından söz eden Sarıgül, fındık ile ilgili de konuştu.

Sarıgül, " Yolsuzlukla, yoklukla, şatafatla mücadele edeceğiz. Düzce’de özellikle altını çiziyorum, Türkiye Değişim Partisi olarak ekonomik milliyetçiliği hayata geçireceğiz. Ekonomik milliyetçilik kapsamında 5T formülünü hayata geçireceğiz. Çiftçilerimize muhakkak alım garantisi vereceğiz. Çiftçimiz ne üretiyorsa Türkiye Cumhuriyeti alacak. Düzceli fındık üretiyor da, neden fındığı İtalyanlar alıp, fiyat belirliyor? Daha az ithalat yapacağız, daha çok ihracat yapacağız. Turizme önem vereceğiz, özellikle teknolojiye önem vereceğiz. Almanya’da Biontec aşısını bulan İki Türk. Biz o iki Türk’e kendi ülkelerinde fırsat verseydik, bu ülkede üretirlerdi. Bu da ülkemiz açısından büyük bir atılım olurdu.”şeklinde konuştu.

 

 


Editör: E. TAYHAN