Sel nedeniyle ana ishale hattında yaşanan arıza giderildi, Düzce'ye su verildi ancak kalıcı konutlarda halk hala su sıkıntısı yaşıyor. Kalıcı konutlar mahalle muhtarları 7/24 depoların başında belediyenin tankerlerle su taşımasını beklerken, 153'ü arayan vatandaşlara, " su kesintisi ve arıza yoktur" denmesi muhtarları da zor durumda bırakıyor.

  
4.07.2022 - 15:17
Güncelleme 4.07.2022 - 15:49
Kaynak: Özel Haber
927

Geçtiğimiz hafta Düzce'nin ana su hattı sel dolayısıyla hasar gördü ve şehir günlerce susuz kaldı. 4 gün sonunda bazı mahalleler dışında şehre su verildi ancak kalıcı konutlarda hala susuzluk yaşanmaya devam ediyor.

DEPOLARA TANKERLE SU TAŞINIYOR

Düzce belediyesi kalıcı Konutlarda vatandaşın su ihtiyacını karşılamak için tankerlerle depolara su taşıyor. vatandaşlar evlerinde kullanmak için depolardaki sulardan faydalanabiliyor.

Belediye depolara su taşırken, kalıcı konutlardaki mahalle muhtarları da gece gündüz depoların önünde bekleyerek vatandaşların su sıkıntısı çekmemesi için çabalıyorlar.

"DEPOLAR DOLARSA HALKIMIZ SUSUZ KALMAZ"

Çamlıevler Mahallesi Muhtarı Ali Ünver, " Muhtarlar olarak gece gündüz çalışıyoruz, çalıştığımızın tam karşılığını tam kapasiteyle alamıyoruz. Düzce’nin suyu tamamen kurudu, pompalarımız cevap veremiyor. Biz başkandan, depoların tankerlerle su doldurulmasını ve halkımıza verilmesini istedik. Bu hizmeti verebilirsek halkımız susuz kalmayacak. Su basıldığı zaman bütün bölgelere gidebilir. Bu kullanma suyu. İçme suyunu özel dışarıdan tedarik etsinler. " derken,

"SUYU TASARRUFLU KULLANSINLAR"

Demetevler mahalle muhtarı Fedai Gönülşen ise, "Çamaşır, bulaşık makinesi kullanmasınlar, bu suyu tasarruflu kullansınlar, çünkü vatandaşlar yüklenirse sistemde hava var, havayı almak coğrafi olarak çok zor. Muhtarlar olarak 7/24 buradayız, 2 saat uykuyla duruyoruz. " dedi.

Tüm muhtarlar depo önünde adeta nöbet tutarken, suların ne zaman geleceğini 153'ü arayarak soran vatandaşlara " su kesibtisi ve arızası yoktur" şeklinde cevap verilmesi, bu kez vatandaşla muhtarları karşı karşıya getirerek muhtarların zor durumda kalmasına neden oluyor.

Muhabirimiz Tezcan Solmaz, muhtarların yanında  153’ü arayarak, vatandaşın iddia ettiği cevabın verilip verilmediğini ispatladı.Telefonda, 153'ten, herhangi bir su kesintisi ve arızası olmadığı bilgisi verildi.


Editör: E. TAYHAN