Derdin Köyü Hamamüstü Mahallesi halkından Aydın Baş “Ölüyoruz canımız tehlikede bizi duyan yok. Çok değil bir iş makinası istiyoruz” diye çığlık atarak yetkilileri yardıma çağırdı… ACI MANZARA SEL SONRASI ORTAYA ÇIKTI

 
4.07.2022 - 17:26
Güncelleme 4.07.2022 - 17:27
Kaynak: Özel Haber
970


Düzce ve çevre ilçelerde etkili olan selin tahribatı özellikle köylerde ve kırsal alanlarda suyun çekilmeye birlikte yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Beyköyü yöresinde Derdin yolu üzerinde bulunan turistik kamp yerlerinden biri olan “Şimşirlik’te korkunç tahribata yol açtı
Derdin köyü Hamamüstü Mahallesinden Aydın Baş altı gündür bir adada kıvrılıp kaldıklarını belirterek “Biz can derdindeyiz, tehlikedeyiz. Hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz. İstediğimiz bir iş makinası…” diyerek adeta çığlık atarak yetkilileri yardıma çağırdı.

KAMYONLAR VE İŞ MAKİNALARI KUMA GÖMÜLDÜ

Beyköy yöresinde Derdin Köyü sınırları içinde Hamamüstü Mahallesi Şimşirlik bölgesinde bulunan ikamet eden Aydın Baş, 6 evde 20 kişinin Uğursuyu’nun sel tehdidi altında can çekiştiğini belirterek Şimşirlik’teki tesise suyun yön değiştirerek dayandığını söyledi.
Aydın Baş derenin eski akış yolunun sel yüzünden dolduğunu ve suyun yolunun tesis binasına doğru yöneldiğini söyledi. 
Tüm yetkililerin Düzce içme suyunun yapımına kilitlendiklerini belirten Aydın Baş :“Bir selde bu bölgede ne ağaç ne de bina kalacak. Biz can derdindeyiz can…Her iki yolumuzda kapandı. Ne Beyköy tarafına gidebiliyoruz ne de Kaynaşlı tarafına…Adada adeta kilitli kaldık. Sudan vazgeçtik bir yağmurda canımızı kurtaramayacağız.112’ye çağrı bırakmamıza rağmen bize hala geri dönüş yapılmadı. Bir iş makinası istiyoruz başka bir şey değil” diyerek yetkilileri bir an evvel yardıma çağırdı.

HES’İN İŞ MAKİNALARI KUMA GÖMÜLDÜ

Şimşirlik’e yakın bölgede bulunan HES’e ait kamyon ve iş makinaları ile konteynırların selin etkisiyle sürüklenerek kuma gömüldüğünü kaydeden Aydın Baş: “Eğer bizi kurtarmaya yetkililer gelmezse bizde evlerimizle birlikte kuma gömülüp gideceğiz. Kamyon ve konteynırlar gibi suya kuma gömülüp ölmekten korkuyoruz..Çağrıda bulunuyoruz ancak bizi ne duyan var ne karşılık veren…Çok değil bir iş makinası gelsin de yolumuzu açsınlar dereye yön versinler başka bir şey istemiyoruz” diyerek yetkilileri yardıma çağırdı.


Editör: E. TAYHAN