Düzce'yi eğitimde kaos bekliyor!

2022-2023 eğitim-öğretim yılı Düzce’de kaosla başlayacak. Düzce genelinde 24 okulun tadilatı devam ederken, bu okullarda öğrenim gören öğrenciler, başka okullara taşınacak. Yeni eğitim yılı hem öğrenci, hem veli ve hem de öğretmenler için büyük sorunlarla başlayacak gibi görünüyor.

Düzce'yi eğitimde kaos bekliyor!
8.08.2022 - 13:20
Güncelleme 8.08.2022 - 13:39
Kaynak: Özel Haber
490

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına 1 ay gibi kısa bir süre kala Düzce genelinde 24 okulda tadilatlar devam ediyor. Bir çok okulun tadilatı yeni başlamışken, bazı okullarda ihaleyi alan yüklenici firmaların maliyetlerin artması sonucunda ihaleyi fesih ettiği öğrenildi.

TADİLATI BAŞLAMAMIŞ OKULLAR VAR

Merkez’de Pakmaya ilk ve ortaokulu, İrfan Öztürk İlkokulu, Konuralp Anadolu Lisesi, Işık İlkokulu, Aziziye İlk ve ortaokulu, Necmi Hoşver, Avni Akyol ortaokulları, Adnan Menderes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yeni Taşköprü İlkokulu, Çakırlar, İhsaniye, İstilli ve Uzunmustafa ilk ve ortaokulları ile ilçelerde bulunan 11 okul halen tadilat aşamasında yada tadilatına hiç başlanmamış durumda.

Tadilat yapılacak okulların öğrencileri başka okullara taşınmak zorunda kalırken, okullarda öğrenciler, idareciler, veliler ve öğretmenler arasında da sorunlar yaşanacağı tahmin ediliyor.

VELİLERE EK BİR YOL MALİYETİ OLACAK

En önemli sorun taşıma ve yol sorunu olacak. Öğrenciler kendi okullarından başka okullara giderken servislerin dışında da toplu taşıma yada ailelerin özel araçlarını kullanmak zorunda kalacaklar. Bu durum velilere ve öğrencilere ek maliyet getirecek, yeni dönemde öncelikli sorun ekonomik olacak.

KADEME UYUŞMAZLIĞI

Yine sorunların başında kademe uyuşmazlığı olacak. Bir çok ortaokul, ilkokula, liseler ise ortaokullara taşınacak. Bu sebeple öğrenciler arasında yaş, sosyal hayat ve okul hayatı farkları ortaya çıkacak. Uyumsuzlukların yaşanacağı ön görülürken, liseli ve ortaokullu öğrenciler arasında da sıkıntılar doğabileceği belirtiliyor.

PLANLAMADA KAOS YAŞANABİLİR

Özellikle öğretmen ve idareciler büyük sıkıntılar yaşayacak. Taşınan sınıflarda okulun kendi öğrencileri ile aynı sınıfı paylaşmak zorunda kalacak olan öğretmenler ile taşınan okulların idarecileri planlama konusunda kaos yaşayacaklar. Bu sebeple tadilatlar bitirilene kadar 24 okulda öğrenciler tam anlamıyla yeni eğitim ve öğretim yılına adapte olamayacaklar.

VEKİL OLDUĞU İÇİN KARAR VERMİYOR

İl Mili Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın ise yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanmanın dışında kendi kadrosunu almanın peşinde olduğu iddia edildi. Kadrosu olmadığı ve vekil olduğu için tam karar vermediğini bu sebeple ihalelerin tekrarlanması konusunda aceleci davranmadığı ileri sürülen Kırbaç’ın, yeni eğitim-öğretim yılında yaşanacak kaosla birlikte bir çok tepkiyi de üzerine çekeceği tahmin ediliyor.

TADİLAT İÇİN GÖNDERİLEN ÖDENEK İYİLEŞTİRMEYE KULANILDI

Yine okulların tadilatı ve güçlendirilmesi için il özel idaresinden gönderilen ve Mili Eğitim Müdürlüğü’ne aktarılan paraların okulların iyileştirme çalışmaları için kullanıldığı ileri sürüldü. Maliyetlerin artmasıyla yeni ödenek gönderilmediği bildirildi.


Editör: E. TAYHAN