VALİLİK BASIN MÜDÜRÜ AYRILDI:“VEDA ETMİŞ BULUNMAKTAYIM”

GÖREVDEN ALMANIN VEYA AYRILMANIN;10 OCAK’TA KAYNAŞLI’DA BASINLA YAŞANAN ‘TATSIZ OLAY’IN BİR YANSIMASI OLARAK DEĞERLENDİRİLİYOR.

VALİLİK BASIN MÜDÜRÜ AYRILDI:“VEDA ETMİŞ BULUNMAKTAYIM”
2.02.2023 - 12:16
Kaynak: Objektif Ajans
1195
4

Düzce Valiliği İl Basın ve Halka İlişkiler Müdürlüğü görevini yaklaşık iki yıldır sürdüren Selim Altuntaş, “görevi bıraktığını” yazılı bir açıklamayla duyurdu. Açıklama aynen şöyle:

“İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU’nun takdirleriyle atanmış olduğum Basın ve Halkla İlişkiler  Müdürlüğü vazifeme bugün itibariyle veda etmiş bulunmaktayım. Düzce Valimiz Sayın Cevdet ATAY’ın riyasetinde yapmış olduğumuz vazifemizde gayretli, özverili, yenilikçi, çözüm odaklı ve temelinde insan olan bir anlayışla çalışmalarımızı yeni bir vizyon ve misyonla başarı ile sürdürdük.

Geçmiş dönemdeki görevlerimiz ve bakanlık bürokrasinde ki tecrübelerimizi sahaya ve müdürlüğümüze aktardık.

“Güçlü Medya Güçlü Düzce” mottosuyla başlattığımız sürecin iki sene gibi kısa bir süre içerisinde karşılık bulması bizi ziyadesiyle mutlu etti.

Görevimizi icra ederken desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU Beyefendiye ve Düzce Valimiz Sayın Cevdet ATAY Beyefendiye şükranlarımı arz ederim.

Düzce’de görev yaptığım süre içerisinde birlikte çalıştığım kurum amirlerimize, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüzün kıymetli, cefakâr personeline, ilimizin değerli Basın Mensuplarına ve valiliğimiz kurum personeline teşekkür ediyorum.

Bu duygularla Düzce’mize veda ederken, hepinize sağlık, huzur ve esenlik diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İSTİFA MI ETTİ; ETTİRİLDİ Mİ!

Yaklaşık iki yıldır görevde bulunan Selim Altuntaş’ın büyük ihtimalle 10 Ocak 2023 Çalışan Gazeteciler Günü Kaynaşlı’da bir tesiste valilik tarafından basına verilen “Kahvaltılı Programda” yaşanan olumsuz gelişmelerin bir uzantısı olarak istifa ettirildiği, ya da o gün yaşanan olumsuzlukların “istifa ettirilmesinde etken olduğu” konuşuluyor.

Programda Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan’ın günün anlam ve önemiyle ilgi konuşmasının ardından söz alan gazeteci Tuncay Türkgülü konuştuğu esnada Vali Atay; ayağa kalkarak programı terk etmişti. Çalışan Gazeteciler Günü’nde yaşanan bu tatsız hadisenin “Organizasyonun Vali adına Basın Müdürü Altuntaş tarafından yapılmış olması” şimşeklerin basın müdürüne yönelmesine neden olmuştu.

Üstelik program sonrası Basın Müdürü Selim Altuntaş, aşağıda  bekleyen Vali Atay’ın yanında yer alacağına programla ilgili gazetecilerle ikili tartışma ve  diyalog içerisine girmesi; tartışmayı kapatacağı yerde olayı büyütmesi şimşekleri Basın Müdürü’ne yöneltmişti.

Valilik Basın Müdürü Selim Altuntaş’ın görevden alınması gazeteciler arasında olağan bir gelişme olarak değerlendirilirken; Vali Atay’ın bu uygulaması ve ardından basın müdürünü değiştirmesi gazeteciler arasında takdirle karşılanan bir sonuç olarak kayıtlara girmiş oldu.

   

 


Editör: E. TAYHAN