TÜRMOB GENEL BAŞKANI “EMRE KARTALOĞLU” DÜZCE’DE

BİROL AKSU: “Mükellefler ve meslek mensupları için mücbir sebep ilan edilmesi için gerekli başvuruların yapılması sağlanmıştır” dedi.

TÜRMOB GENEL BAŞKANI “EMRE KARTALOĞLU” DÜZCE’DE
3.12.2022 - 14:58
Güncelleme 3.12.2022 - 15:32
702

Düzce SMMMO Başkanı Birol Aksu’nun davetlisi olarak Düzce’ye gelen TÜRMOB Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU ve Genel Sekreter Yahya ARIKAN Düzce’de önemli tespitlerde bulundular.

TÜRMOB Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU, Genel Sekreter Yahya ARIKAN’la birlikte Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Birol Aksu ‘nun davetlisi olarak geldikleri Düzce’de önemli açıklamalarda bulundu.

“23 Kasım 2022 Çarşamba sabahı saat 04:08’ de yaşanan ve çevre illerden de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla ertelenen ve ertelenmeyen beyan ve bildirim yükümlülükler ile ilgili olarak yaşanan tereddütleri gidermek amacıyla basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur” diyen Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Birol Aksu ilk değerlendirmesinde şu görüşleri paylaştı: “Depremde her ne kadar hasar az olsa da bıraktığı manevi yıkım had safhada olmuştur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, bir daha böylesi felaketlerin yaşanmamasını diliyoruz. Yaşadığımız bu deprem sonucunda mali müşavirlik ofislerimizde çalışma ortamlarında ve ayrıca müşterilerin işyerlerinde bir takım hasarlar söz konusu olmuştur. Birçok meslek mensubumuz ile vergi mükellefleri yükümlülüklerini yerine getiremeyecek duruma geldiğinden deprem sabahının ilk mesai saatlerinde derhal Genel Başkanımız Sn. Emre KARTALOĞLU ve Genel Sekreterimiz Sn. Yahya ARIKAN, Düzce Defterdarlığı ile istişarelerimiz koordineli bir şekilde deprem afeti nedeniyle beyan ve bildirimlerin sağlıklı bir biçimde hazırlanmasını temin adına mükellefler ve meslek mensupları için mücbir sebep ilan edilmesi yönünde gerekli çalışmalarımızı ve başvurularımızın yapılması sağlanmıştır” dedi.

Birlik Genel Başkanı Emre KARTALOĞLU’ nun Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ile yakın temasları sonucunda aynı gün içerisinde beyan ve bildirim sürelerinin aşağıda belirttiğimiz şekilde uzatılması sağlanmıştır. Maliye Bakanlığınca; Düzce ilindeki mükellefler tarafından 28 Kasım 2022 günü sonuna kadar verilmesi gereken Katma Değer Vergisi, Damga Vergisi ve Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 26 Aralık 2022 Pazartesi günü sonuna, Turizm Payı Beyannamelerinin Verilme ve Ödeme 2 Süresi Ocak 2023 Pazartesi günü sonuna, 2022/Ekim dönemine ilişkin “Form Ba-Bs” bildirimlerinin verilme süresi 2 Ocak 2023 Pazartesi günü sonuna, Elektronik Defterlerin Oluşturulma ve İmzalanma Süresi ile Elektronik Defter Beratlarının Yüklenme Süresinin elektronik defter uygulamasına dahil olanlar tarafından, 30 Kasım 2022 günü sonuna kadar oluşturulması ve imzalanması gereken, aylık tercihte bulunan mükellefler için 2022/Ağustos ile üç aylık tercihte bulunan mükelleflerin 2022/Temmuz-Ağustos-Eylül dönemleri e-Defterlerinin oluşturulma ve imzalanma süresi ile aynı sürede Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Sistemine yüklenmesi gereken “Elektronik Defter Beratları”nın yüklenme süresi 2 Ocak 2023 Pazartesi günü sonuna kadar uzatılmıştır. Sosyal Güvenlik Kurumunca, işyeri dosyası Düzce ilinde bulunan 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran işyeri işverenlerimizce 2022 yılı Ekim ayı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin/Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin 26.12.2022 Pazartesi günü saat 23:59'a kadar, Ayrıca, işyeri dosyası Düzce ilinde bulunan 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran işyeri işverenlerimizce 2022 yılı Ekim ayı Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin/Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin verilmesinden kaynaklanan tahakkuklarının son ödeme süresi de 30.12.2022 tarihine kadar uzatılmıştır. ERTELEME OLMAYAN VERGİ ÖDEMELERİ: 7256 ve 7326 Sayılı Kanun ile yapılandırılan vergi taksit ödemelerinde her hangi bir erteleme olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Birol AKSU

 DÜZCE SMMMO'DAN GENEL BAŞKANA TEŞEKKÜR 

Öte yandan Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada “ 23 Kasım 2022 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle Odamızı ve Üyelerimizi ziyaret eden TÜRMOB Genel Başkanımız Sn. Emre Kartaloğlu ve Genel Sekreterimiz Sn. Yahya Arıkan'a her zaman olduğu gibi bu zor günlerimizde de bizlerle birlikte oldukları ve destekleri için camiamız adına teşekkür ederiz.” denildi.


Editör: E. TAYHAN