“SANAYİYE RED KARARI ÇIKTI” ÇİFTÇİ BAYRAM ETTİ

DÜZCE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI VE DÜZCE GÖNÜLLÜLER PLATFORMU ÜYELERİ HACIAHMETLER KÖYÜ’NDE BUĞDAY TARLASI’NDAN SESLENDİ: “TOPRAĞINDAN ELİNİZİ ÇEKİN ”

“SANAYİYE RED KARARI ÇIKTI” ÇİFTÇİ BAYRAM ETTİ
11.05.2023 - 17:44
Güncelleme 11.05.2023 - 18:12
1002
8

DÜZCE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

 

Düzce Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Yıldız, Düzce Valiliği'nin 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin genişletilmesi kararına itiraz ederek, işlemin iptali istemiyle Valilik ile Tarım ve Orman Bakanlığı aleyhine Bolu İdare Mahkemesi'nde açtığı davanın reddedilmesi üzerine yaptığı açıklamada “Düzce’nin bu verimli arazilerinden artık elinizi çekin” diyerek kararı sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Hacı Ahmetler Köyü’nde merkezde cami yanında köy meydanında toplanan bir gurup Doğa Sever, Düzce Gönüllüler Platformu Üyeleri kararı sevinçle karşıladıklarını belirtirlerken “artık Düzce’nin toprağından elinizi çekin” mesajı verdiler.

 

Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ahmet Yıldız başta olmak üzere, Düzce Gönüllüler Platformu Başkanı Erkan Dinçer ‘in platform üyeleriyle birlikte hazır bulunduğu buluşmada köy halkından ve çevre köylerden gelen çiftçiler ve doğa severlerin yanı sıra siyasilerden Zafer Partisi Düzce Milletvekili 1.Sıra  Adayı Alim Ozan ile Kamuoyunun Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Platformlarında sürekli gündemde olan daha sonra dernekleşerek süreci yakından takip eden Bolu-Düzce-Sakarya (BDS) EYT Dernek Başkanlığı yapan Mehmet Ali Çelik’de Düzce merkeze bağlı Hacıahmetler Köyü’ndeki buğday tarlasındaki buluşmada köylülerle birlikte alandaki yerlerini aldılar.

 

DOĞA SEVERLER ÖNCE ALANDA TOPLANDILAR; AÇIKLAMAYI BİR BUĞDAY TARLASINDA YAPTILAR

 

Hacıahmetler Köyü’ndeki buluşmada köy halkından Fatma Erdem yaptığı konuşmada kararı duyduğunu ve sevinçten çığlık atacak kadar büyük sevince boğulduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti:

Fatma Erdem:"Ben evlatlarımı bu tarlada çalışarak okuttum, tarla bir berekettir. Bu tarlalarımızın sanayiye açılması kabul edilebilir bir uygulama değildir. Artık peşimizi bırakın da rahat çiftçilik yapalım"dedi.Bu arada davanın kazanılmasında emeği geçenlere de teşekkür eden Fatma Erdem :"Tarlamızı da çiftçilerimizi de rahat bırakın işimize gücümüze bakalım" dedi.

 

 

Ardından yine Hacıahmetler Köyü halkından Fahri Ceylan söz alarakBu topraklarımıza insan eksen insan olur, ne ekersen toprak onu veriyor. Bu kadar verimli tarım alanlardımızı elimizden almak isteyenleri kınıyoruz, artık köyümüzün toprağımızdan elinizi çekiniz, bizi rahat bırakın ki topraklarımızı rahat ekip biçelim” diyerek “çok şükür topraklarımız elimizde kaldı mutluyuz” dedi:

Fahri Ceylan "Bu köyümüzdeki topraklarda ne ekersen yetişiyor. Buğday, mısır, şeker pancarı, biber, domates, patlıcan, salatalık, kavun karpuz, marul ne aklınıza gelirse bu topraklarda yetişiyor. Böyle bir araziyi sanayiye açmak toprağa karşı işlenebilecek en büyük hainliktir

 

       KÖY MEYDANINDAN “BUĞDAY TARLASINA” GEÇİLDİ

Hacıahmetler Köyü halkının teşekkür ve sevinç dolu sözlerinin ardından gurup hep birlikte bir buğday tarlasından kamuoyuna ders mahiyeti taşıyan açıklamalar yapıldı.

 

 

        AHMET YILDIZ “İSTİNAF’A GİTMEYİN TOPRAKLARIMIZIN PEŞİNİ BIRAKIN”   

 

Ziraat Mühendisleri Odası Düzce Temsilcisi Ahmet Yıldız, Bolu İdare Mahkemesinin almış olduğu kararın büylük sevincini yaşadıklarıın belirterek “Her dava açılışında davayı kazanıyoruz ancak hemen istinafa gidiliyor. Artık peşimizi bırakın, artık Düzce’nin bu verimli arazilerinden elinizi çekin, çiftçiyi kendi arazisinde rahatsız etmeyin artık, istinafa da gitmeyin” diyerek davaların son bulmasbını ve verimli arazilerden çiftçinin huzurla ürün temin etmesinin yolunun açılmasını istediklerini söyledi:

Ahmet Yıldız (Ziraat Mühendisleri Düzce Temsilcisi): "Karar sevinrdirici ancak bizim endişemiz her kararın sonunda istinafa gidilmesi enerjiyi alıp götürüyor. Artık istinafa gitmeyin bu topraklarımızı da bu çifftçilerimizi de rahat bırakın"

BOLU DÜZCE SAKARYA EYT BAŞKANI ÇELİK'DE ALANDAYDI

EYT'nin konuşulup tartışıldığı dönemlerde en fazla gündemde kalan Bolu-Düzce -Sakarya (BDS) EYT Başkanı Mehmet Ali Çelik'te Hacıahmetler Köyü'ne giderek Düzce Ziraat Mühendisleri Odası ile Düzce Günüllüleri Platformu'na destek çıktı.  Hacıahmetler Köyü'nde verimli tarım arazilerinin sanayiye açılmasının kabul edilebilir bir uygulama olmadığını dile getirerek Bolu İdare Mahkemesinin almış olduğu kararın sevincini yaşadıklarını belirterek "Bu alanlar bu köy gibi verimli alanlar koruma altına alınmalı. Ne sanayisi..Sanayiye açılır mı böyle verimli araziler. Bu sevinci paylaşmak için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz" dedi:

Mehmet Ali Çelik:

 

  DÜZCE GÖNÜLLÜLERİ PLATFORMU TARLADA YERİNİ ALDI

 

Düzce Gönüllüleri Platformu Başkanı Doç. Erkan Dinçer’de mahkemeden çıkan kararın sevincini yaşadıklarını belirterek bu kadar verimli arazileri görmeyen kördür, sağırdır” diyerek yaptığı açıklamada “Bu güzelim verimli arazilerimizi elden çıkamaması için her zaman mücadelemiz sürecek.“ dedi:

Erkan Dinçer (Düzce Gönüllüleri Platformu Başkanı):

 

 

Foto :Erol TAYHAN(Objektif Gazetesi-Objektif Ajans)

 


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (8)

  • Erkan Dinçer
    Erkan Dinçer
    12.05.2023 11:47

    Düzce objektif gazetesinin, 1.sınıf tarım topraklarının sanayiye açılmasına tepki gösteren Hacıahmetler köyünün sakinlerine destek olmak amacıyla yayınında yer vermesini takdir ettim. Bizler de Düzce'nin bu gibi sorunlarına sahip çıkabilecek özellik göstermesinden dolayı bu gazeteyi desteklemeliyiz. Bu gazetenin bizlere göstereceği bir hesap numarasına bağışlarımızla destek olmalıyız.

  • Kenan
    Kenan
    12.05.2023 08:27

    Böyle insanlar sayesinde gelecekten umudumuz var. Var olun

  • Hasan Yılmaz
    Hasan Yılmaz
    12.05.2023 00:34

    Platform üyelerini ve oda başkanını kutluyorum emeklerinize sağlık ayrıca ısrarla tarım arazilerini sanayi alana çevrilmesini isteyenleri Allah’a havale ediyorum

  • Alim Ozan
    Alim Ozan
    12.05.2023 00:06

    Düzce ovasinin enverimli tarım topraklarının imara,OSB lerin genişletilmesine açılması büyük bir hatadır.İmara açılan tarım toprağı geri dönülmez şekilde kaybedilen bir zenginliktir.Dunya üzerinde tarım yapılabilecek alanlar ve tatlı su kaynaklari zannedildiğinin aksine çok sınırlıdır. Millet V. adaylık sürecinde konuyu seçim manifestosu olarak imzalamış ve takibini halkımıza tahahut etmiş biri olarak, konuyu STK olarak gündemde tutan Bel.Mec. üyesi sn Erkan Dincer e Duzce'lile teşekkür ederiz

  • naim
    naim
    11.05.2023 21:45

    adalet Yaradandır böyle tarim arazilerine fabrika yapmak. düzeye ihanet etmektir

  • Hacıahmetler Köyü
    Hacıahmetler Köyü
    11.05.2023 18:23

    Düzce Gönüllüleri Platformu da övgüye layıktır. En azından sevincimize ortak oldular.Teşekkürler Düzce Gönüllüleri Platformu. Bu platformda bizde yer almak isteriz. Teşekkürler.

  • Kemalettin
    Kemalettin
    11.05.2023 18:20

    Düzce Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Sayın Ahmet Yıldız'ı da gönülden kutluyoruz. Çok teşekkür ediyoruz.İyi ki varsınız.

  • Kadriye
    Kadriye
    11.05.2023 17:50

    Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Gerçekten yürekten ediyorum bu duayı. Allah sizden razı olsun.Sizler haber yapanlar size de teşekkürler.

Resmi İlanlar