“DÜZCE’DE AHŞAP ” KİTAPLAŞTI

EKONOMİ SEKTÖR'DE DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI DR. FARUK ÖZLÜ ‘YLE BİRLİKTE EKONOMİ GAZETESİ BAŞDANIŞMANI RÜŞTÜ BOZKURT VE YAYIN KURULU BAŞKANI DR.ŞEREF OĞUZ ‘UN KÖŞE YAZILARI DA YER ALIYOR.

“DÜZCE’DE AHŞAP ”  KİTAPLAŞTI
1.08.2023 - 14:02
Güncelleme 2.08.2023 - 11:05
266
1

“AHŞAP ZİRVESİ” NİN YAPILDIĞI PROGRAM  “EKONOMİ”  GAZETESİ TARAFINDAN “EKONOMİ SEKTÖR” BAŞLIĞIYLA  KİTAP HALİNE GETİRİLEREK YAYIMLANDI.

“Nasıl bir EKONOMİ” Gazetesi’nin Temmuz 2023  “Ekonomi Sektör” sayısında  “AHŞAP ZİRVESİ, Tasarımdan Ticarete “DÜZCE’de AHŞAP” başlığıyla hazırlanan dergi ahşap zirvesi ışığında dile getirilen konuları ele alıyor.

ÖZLÜ, BAŞYAZI KALEME ALDI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, “Düzce’yi orman ve ahşap sanayinde parlayan yıldız yapmaya kararlıyız” başlığıyla bir başyazı kaleme aldı.

“Şehirlerin yarıştığı bir çağda yaşıyoruz” diyen Başkan Özlü “Artık ‘kent vizyonu ortaya koymak ve bu vizyonun peşinden kararlılıkla gitmek başarının anahtarıdır” diyerek başladığı yazısına  orman varlığıyla göz dolduran şehrimizi, orman, ağaç ve ahşap sanayinde de parlayan bir yıldız yapmaya kararlıyız. Bugün Düzce’nin yüzölçümünün yarısı, yani 125 bin hektarlık bölümü orman alanıdır. Kayın, köknar, karaçam, sarıçam, meşe ve diğer ağaç türlerimiz; Düzce’nin tabiatının ve ağaç sanayisinin ayrılmaz parçalarıdır” dedi.

Özlü yazısının son bölümünde “ Düzce herşeyin en güzelini hak ediyor. Böylesine önemli ve değerli bir coğrafyada, böylesine büyük avantajlara sahipken ; elimizdekini daha da kıymetlendirmek, değerlendirmek zorundayız. Ormanlarımız kıymetli ve onları koruyarak şehrimizin ve ülkemizin sanayisine kazandırmak zorundayız. Hiçbir kıymetimizi heba edecek lükse sahip değiliz. Biz Düzce’yi ‘mobilyanın vitrini yapmaya’ kararlıyız. Biz Düzce olarak üretime varız, rekabete varız” dedi.

RÜŞTÜ BOZKURT “DÜZCE’DE BİR FİKİR PROJESİ”

Ekonomi Gazetesi Başdanışmanı Rüştü Bozkurt’da  “Düzce’de bir fikir projesi” başlığıyla kaleme aldığı yazısında “Düzce saha çalışmalarımızın hiçbir zaman menzili dışında kalmadı. Daha önceleri çok sık uğradığımız Doğu Marmara Havzası’nın bu önemli kentinde görev alanlarımızın sınırları içinde bir “fikir projesine” katkı sunmak istiyoruz: Düzce’de ahşap endüstrisi nasıl geliştirilir? diye sorarak bir iş yaparken “metot” konusuna dikkat çekiyor.

Rüştü Bozkurt yazısının sonunda önemli bir uyarısının dikkate alınması gerekiyor: “Erişilebilen belgeleri okumadan, izlemeden yapılan açık toplantılara katılmadan, dükkan,  ev, kahve ve eş-dost toplantılarının mezesi haline getirilen  “…olmuyor, yapılmıyor, sorulmuyor, yanlış iş…” gibi kestirme değerlendirmeler ülkemize büyük zarar veriyor.”

DR. ŞEREF OĞUZ “…DÜZCE KÜMELEŞMESİNE”

Ekonomi Gazetesi Yayın Kurul başkanı Dr. Şeref Oğuz da “İnegöl yığınından Düzce kümeleşmesine” başlığıyla önemli tespitlerde bulundu.

Dr. Oğuz,  yazısının başında KOBI’lerin ciddi dönüşüm içine girmiş olsa da sürecin yetersiz olduğuna dikkat çekerek; “Nicelikten niteliğe geçiş ve katma değeri yüksek işler yapma iddiası, pratikte tam anlamıyla uygulanamıyor. Zira işbirliği ve işbölümü alanında daha gidecek yolumuz var.Misal yığınlaşıyor, yoğunlaşıyor ama kümeleşemiyoruz henüz” diyerek önemli uyarılarda bulunuyor.

Dr. Şeref Oğuz yazının son bölümünde “ Sonuçlar başarılı mı?” diye sorarak ABD’nin  Kuzey Carolina’da bulunan High Point ‘in ABD’nin mobilya sektöründeki  en önemli kümesi olduğunu hatırlatarak, özellikle Almanya ve Güney Kore gibi  ülkelerin KOBİ’lerin kümeleşmesi stratejisi sayesinde küresel pazarlarda güçlü konuma geldiğine dikkat çekiyor. Şeref Oğuz yazısını Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün “Düzce ahşapta bölgesel ve küresel mucize gerçekleştirebilir” sözüne de yer vererek mobilyada ve ağaç sektöründe Düzce kümeleşmesinin önemine dikkat çekiyor.  

 

 

 


Editör: E. TAYHAN

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Objektif Gazetesi (www.duzceobjektif.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Kerim Velioğlu
    Kerim Velioğlu
    2.08.2023 11:08

    İyi düşünülmüş bir çalışma. Organize eden Düzce Belediye Başkanı Sayın Özlü'ye ve yayını hazırlayan Ekonomi Gazetesi'ne teşekkür ediyorum.

Resmi İlanlar