Son günlerde gıda fiyatları ve akaryakıta gelen zamlar hemen her kesimi büyük ölçüde etkiledi..

 
22.06.2022 - 11:06
Güncelleme 4.07.2022 - 15:46
Kaynak: Özel Haber
825

Son günlerde gıda fiyatları ve akaryakıta gelen zamlar hemen her kesimi büyük ölçüde etkiledi.. Esnaflar, " insanların alım gücü düştü" derken, vatandaşlar da pahalılıktan dert yanıyor. Sakarya'da mikrofon uzattığımız esnaflar "inşallah bu durum fazla uzun sürmez" temennisinde bulundular.

Pandemi döneminde büyük sıkıntılar yaşayan esnaflar, zararlarını telafi edemeden  gıda ve akaryakıta gelen zamlarla yine ekonomik olarak zor günler geçirmeye başladılar.

Oxijen Tv Sakarya'da esnafın nabzını tuttu. Mikrofon uzattığımız esnafların ortak görüşü, bir an önce zamların önüne geçilmesi.

ÖDEMELERİMİZİ YAPAMADIK

Kırtasiye sektöründen bir esnaf,  okullara bağlı şekilde çalıştıkları için  yaz tatilinin girmesiyle haliyle etkilendiklerini söylerken, "Çeklerimiz kaldı, ödemelerimizi yapamadık. Satın aldığımız mallar elimizde kaldı. Sene başında okullar açıldığında geçmişe dönük olarak biraz daha toparladık." dedi.

Pandeminin kendilerini çok etkilediğini söyleyen bir kuaför ise,. " 2 ay süreyle dükkanımız kapalı kaldı." Bu süreçte devletimizden aldığımız destekler olsa da ister istemez kirası olanlar için büyük sıkıntılar oldu. İş yapamadılar, borçlarda sıkıntıları oldu. Atlattık, inşallah tekrarı olmaz. Allah o günleri göstermesin." şeklinde konuştu.

GEÇİM SIKINTISI VAR

Bir çay ocağı işletmecisi de , " Ekonomik kriz asgari ücret alan bir bireyi etkiliyor. Eğer ki bu zamların önüne geçilirse ve memur, işçi olan kardeşlerimizin maaşları yükselirse tekrar rahatlayacağız. Ama şu anda geçim sıkıntısı mevcut. 1500-2000 lira kiraya vereceksin, 1000 lira doğalgaza vereceksin, 1000 lira ile geçinme şansın çok zor. Parası olan için ekonomi güzel ama olmayan için çok sıkıntı." diyerek ekonomik anlamda yaşanan zorluğu ifade etti.

Mikrofon uzattığımız bir Mobilyacı esnafı ise, "Çalışan personelimin asgari ücreti yükseldi bu durum belki ürüne yansıyor. Fakat bu esas olarak hammaddeye yansıdı. Ben sadece koltuk üretimi yapıyorum, şehir dışına da yolluyoruz, kendi aracımızla bugün Karasu’ya bir ürün yollamaya kalksak en az 1000 lira, gerisini siz düşünün." şeklinde konuştu.


Editör: E. TAYHAN