DEVA LİDERİ BABACAN, AKÇAKOCA’DA…

İLÇE BAŞKANI: GÖNÜL İNCEOĞLU İŞGÖREN

DEVA LİDERİ BABACAN, AKÇAKOCA’DA…
11.09.2021 - 13:55
Güncelleme 11.09.2021 - 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
1056

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın katıldığı, DEVA Partisi Akçakoca İlçesi 1. Olağan Kongresinde, kurucu ilçe başkanı Gönül İnceoğlu İşgören  tek liste ile girilen seçim sonucunda ilçe başkanı seçildi.   Kongre sonrası DEVA Partisi ilçe merkezi törenle açıldı.

Genel Başkan Babacan’ın katılmasıyla gerçekleşen kongreye;  partini Genel İdare kurulu üyeleri, Düzce, Sakarya, Karabük, Zonguldak, Kocaeli İl başkanları, Düzce merkez ve  ilçeleri ve Karasu, Kocaali, Ereğli Alaplı ilçe başkanları ile   Akçakoca CHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah partisi ilçe başkanları, STK başkanları ve vatandaşların katıldı.

Divan kurulu üyelerinin seçiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrede, açılış konuşmasını DEVA Partisi Akçakoca Kurucu İlçe Başkanı Gönül İşgören; özgürlükçü, adalet ve eşitliği ön plana çıkarması ve Liderinin vasıfları nedeniyle DEVA partisine gönül verdiğini belirtti. Katılımcılara hoş geldiniz diyen  İşgören ayrıca  kongrenin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.  

DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz’ın konuşmasının ardından alkışlar arasında konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kişi başına düşen milli gelirin 2023 yılında 10 bin 700 dolar olarak hedeflenmesine, "2013 yılında kişi başı milli gelirimizi 12 bin 600 dolara kadar çıkarttığımızda biz de hedef koymuştuk. O hedef 2023 senesinde 25 bin dolardı. Koskoca ülkenin hedefleri küçültüldü" diye tepki gösterdi.

Kürsüye yansıttığı video ve grafiklerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Babacan’ın gündeminde Orta Vadeli Program (OVP) ile doğal gaz ve elektrik faturaları vardı.

"SİZİN KÖTÜ YÖNETİMİNİZ YÜZÜNDEN 'GERÇEKTİ HAYAL OLDU"

Kişi başına düşen milli gelirin 2023 yılında 10 bin 700 dolar olarak hedeflenmesini değerlendiren Babacan, şöyle konuştu:

“2013 yılında kişi başı milli gelirimizi 12 bin 600 dolara kadar çıkarttığımızda biz de hedef koymuştuk. O hedef 2023 senesinde 25 bin dolardı. Koskoca ülkenin hedefleri küçültüldü. Bu program, ‘Ali Babacan ve arkadaşlarının işin başında olduğu dönemdeki başarıları belki yakalarız’ demenin itirafı. Bizim dönemin güzel sonuçlarını bir daha elde edemezler. Her gün hukuku çiğnerseniz, adaleti ayaklar altına alacak tarzla ülkeyi yönetirseniz ancak hayal görürsünüz. Sayın Erdoğan, o dönemin başarıları sizin için bir hayalden öteye geçemez. Vaktiyle meşhur bir laf vardı ‘Hayaldi gerçek oldu.’ Doğru, ama şu anda sizin kötü yönetiminiz yüzünden ‘Gerçekti hayal oldu.’”

"ENFLASYONU 20 SENE ÖNCE TEK HANEYE BİZ DÜŞÜRDÜK"

Erdoğan’ın OVP’yi açıklarken kullandığı ‘Enflasyonun kalıcı olarak tek haneli seviyelere indirilmesini hedefliyoruz’ ifadelerini ekrana yansıtan Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enflasyonu tek haneye biz düşürdük. 20 sene önce onu yaptık. Enflasyon hedefi zaten yıllardır yüzde 5 ya. Tutturamadınız. 2024 bile geldiğinde yüzde 5’e indiremeyeceklerini ortaya koyuyorlar. Kötü yönetildiği için sürekli enflasyon beklentisi çift hanelerde seyrediyor. Enflasyon hedefini yüzde 8 ilan ettiler. ‘Tek haneli seviyelere inmesini hedefliyoruz’ diyorsunuz da siz hedefinizi yükseltmişsiniz. Kelimeleri değiştirebilirsiniz ama gerçekler değişmez.

 

"130 YILLIK HAYAL 130 GÜN GEÇMEDEN UNUTULDU. AMA DOĞAL GAZA GELEN ZAMLAR UNUTULMUYOR"

Önümüz kış. Gençler, ‘Hoşça kal kavun karpuz ayları, hoş geldin şemsiye. Sana da selam doğal gaz faturası’ diye kara mizah yapıyor. Karadeniz açıklarında tarihin en büyük doğal gaz keşfini yaptıklarını söylediler. Yandaş medyada manşetler attılar; ‘Türkiye’nin enerji çağı’, ‘130 yıllık hayal gerçek oldu’ yazdılar. 130 yıllık hayal 130 gün geçmeden unutuldu. Ama doğal gaza gelen zamlar hiç unutulmuyor. Milletin alın teriyle, emekleriyle biriken devlet parasını o keşfin PR faaliyetlerine harcadılar."

Yeni ilçe yönetimi belli oldu

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek Liste ile gidilen seçimlerde yönetim Gönül İnceoğlu Başkanlığında ; Nejla Özçelik, Yılmaz Şengül, Yusuf İşgören, Sedat Cingirt , Kenan Sarımehmet, Sevet Bakış, Meryem Yanmaz, Remzi Şengül, Turan Karayel ve Çağdaş Güçlü’den oluştu.

Ali Babacan, esnaf gezisinin ardından Pusula Katamaran Gezi teknesinde yerel basın temsilcileriyle bir ara


Editör: E. TAYHAN