ESKİ SANAYİ PROJESİ LANSMANI YAPILDI

Düzce’nin kronik sorunlardan biri olan Eski Sanayi Sitesi, Kentsel Dönüşümle birlikte modern bir hale bürünecek. Eski sanayide mevcut alana yapılacak olan projenin detayları lansman toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı.

ESKİ SANAYİ PROJESİ LANSMANI YAPILDI
24.11.2021 - 18:07
Kaynak: Haber Merkezi
427

Düzce'nin merkezinde yr alan ve izbe görüntüsü yıllardır kaldırılamayan Eski Sanayi Sitesinin bölgeden taşınarak, mevcut alanı Kentsel Dönüşüm ile birlikte modernize etmek amacıyla hazırlanan proje görücüye çıktı. Düzenlenen lansman ile projemenin  detaylar kamuoyuyla paylaşıldı.Prof.Dr. Erol Güngör Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Vali Cevdet Atay, Belediye Başkanı Faruk Özlü, AK Parti İl Başkanı Mustafa  Keskin, birim amirleri, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Faruk Özlü, eski sanayideki sorunun kendi görev döneminden  önce başlamış bir sorun olduğunu söyledi , belediyenin bu projede bir beklentisi olmadığını vurguladı.

Özlü, " Bu projede önem verdiğimiz iki konu, var. Biri Düzce’nin çok güzel bir eser kazanması, bu ciddi bir yatırım, yüksek maliyeti olan bir yetırım, bu alanda arazi  değerli dükkanların değeri yok, bu yapılanmada bizim için önemli olan mülk sahiplerinin karlı çıkması, bu tür dönüşiümlerde kazancımız ikisidir. Belediye olarak hesabımızı yaptık, bütçemiz var, zaten belediye olarak bankalara, esnafa, çalışanlarımıza da ödemelerimizi zamanında yapıyoruz. Bizim belediye olarak bu işten başka beklentimiz yoktur." dedi.

Hazırlanan projeyi çok beğendiklerini vurgulayan Başkan Özlü, "Bu çalışma uzun süredir devam ediyor. Arkadaşlarımızın ortak kanaati kasnak projenin detaylandırılması olmuştur. Mimar arkadaşlarımız güzel bir proje hazırlamışlar, biz çok beğendik. Yer sizin, mülk sizin, şimdiki haline bakın, bir de proje bittikten sonraki haline bakın, hangisini tercih edeceğinize karar verin. Uzlaşma ofisinde sizlerle tek tek görüşülecek. Yatırım maliyeti hakkında bir bilgi veremiyorum.  Fiyatlar her gün değişiyor, uzlaşma esnasında firma sizlere söyleyecek. Devir işlemlerinde biraz hızlı davranmamızı rşca ediyorum." şeklinde konuştu.

Özlü'nün konuşmasının ardından projeyi hazırlayan firma yetkilisi bir sunum gerçekleştirerek projenin tüm aşamaları hakkında detaylı bilgileri paylaştı.


Editör: E. TAYHAN