YAZICI OXİJEN KULİS'TE DÜZCE'DE SPORU KONUŞTU

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Düzce'nin ciddi anlamda spor yatırımlarına ve çok amaçlı bir spor kompleksine ihtiyacı olduğunu söyledi.

YAZICI OXİJEN KULİS'TE DÜZCE'DE SPORU KONUŞTU
25.11.2021 - 11:30
Haber Merkezi
523

Oxijen Tv'de yayınlanan Oxijn Kulis programının konuğu olan Gençlik Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, spor tesislerinden yeni yatırımlara, yurtlardan müdürlüğün yürüttüğü faaliyetlere kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu.  

Yapılan çalışmalarda odak noktasının gençlik ve spor olduğunu vurgulayan Yazıcı , yurtlardaki öğrencilerle sporu entegre ettiklerini, faaliyetlerini arttırarak tanıtıma devam edeceklerini söylerken,  spor tesislerinin gündüz vatandaşa, diğer zamanlarda öğrencilere hizmet verdiğini belirtti.

SPOR YATIRIMINA İHTİYACIMIZ VAR

Spor tesislerinde bazı alanlarda ciddi eksiklik bazı alanlarda ise fazlalık olduğunu vurgulayan Yazıcı, diğer illerle kıyaslama yaptıklarında Düzce'de bazı alanlarda spor yatırımına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yazıcı, " Geçen yıl Bakanımz Düzce'ye geldiğinde verdiği müjdelerle 35 milyon TL'lik yatırımla sporda hamle yapılmış olduk.  Düzce'de spor branşlarının antrenman yapacak alanı yok, büyük kısmını tamamladık, 2 yılda yatırımlarımız 60 milyonu geçti ancak birkaç hedefimiz daha var. Yüzme havuzu projesinde yakında ihaleye çıkıyoruz, ilçelerde kapalıspor salonlarını hepsi yapıldı, çim sahalarımız var. Ancak merkezde branşlara tahsis edilecek salonlarda sıkıntı var. Bizim aslında çok amaçlı bir spor kompleksine ihtiyacımız var. Devam eden projelerden biri olan gençlik kampı yatırımımız ilerledi, mevcut salonları yenilemeye çalışıyoruz, önümüzde birkaç projemiz var, onlarda tamamlandığında artık prestij yatırımlarına girebiliriz. Ancak 2 yıl öncesine göre şu anda daha çok salonumuz var." dedi.

YÜZME HAVUZU O BÖLGEYE YETER

4 ilçenin tam ortasında Islahiye köyüne yapılacak yüzme havuzuyla ilgili de konuşan Yazıcı, " yarı olimpik yüzme havuzu o bölgeye yeterli olacaktır. 4 ilçenin tam ortasında yapılıyor.  Akçakoca’da bir çalışma var, bakanımız söz verdi, o projeyle ilgili yakın zamanda iyi haberler vereceğiz" ifadelerini kullandı. Yazıcı ayrıca, ilçelerde atıl durumdaki sahalarla ilgili proje hazırlandığını, sahalar yapıldığında kulüplerin sıkıntısının kalmayacağını söyledi.

İLGİYİ ARTRMAK LAZIM

Futbol ve Düzcespor'un bir sevda olduğunu vurgulayan Gençlik Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, "  Düzcesporumuz bir sevdadır, kendi takımımız, bir çok anılarımızın olduğu takım, şu anda çok iyi gidiyor. O sene bu sene inşallah. Düzcespor'un maçlarına ilgiyi arttırmann yolu cazibeyi artırmakla alakalı. Tabi ki ilgiyi arttırmak lazım. Stada girişteki yoğunlukla ilgili olarak, Düzcespor ile aramızda bir protokol var onun gereği olarak bu nokta çözüm Düzcespor’un görevi, yoğunluğu azaltmak için personel eksikliği konusu bizimle doğru orantılı değil." dedi.

HER KESİMİN MEMNUN OLACAĞI BİR PROJE OLMALI

18 Temmuz stadı, kapalı spor salonu ve Nurettin Zafer Sahasını da içine alan kentsel dönüşüm projesinde ve millet bahçesinin devamında bu spor alanlarının nasıl yer alacağının henüz tam olarak belli olmadığını belirten Yazıcı şöyle konuştu:

"Bizim Belediye Başkanımız Faruk Özlü ve Valimizle görüştüğümüz, bakanlığımıza da bu şekilde ilettiğimiz düşüncemiz, bu tesislerin bir kullanma kapasitesi var, biz bunları aylık günlük bir çıkartalım, Millet Bahçesi projesi çok mantıklı bir proje, bu projenin içerisinde bu kapasiteler de yer alsın, revize edilerek her kesimin memnun olduğu bir proje çıksın. Karar aşamasına geldiğinde mevcut projeyi konuşmak lazım."

YURTLARDA 1100 KİŞİLİK YER VAR

Düzce'de hizmet veren öğrenci yurtlarının yeterli olduğunu ifade eden Yazıcı, öğrencilere her türlü hizmetin sağlandığını dile getirdi.

Yazıcı, " Yurtlarımızın 9600 kapasitesi var. Şu anda 8500 öğrencimiz kalıyor.1100 yatağımız boş. 5 yıldızlı otel konforunda, sabah kahvaltısı, 16 çeşit akşam yemeği, eğitim atölyeleri, çamaşırları yıkanıyor, ütüleri yapılıyor, bedava internet, spor sahaları gibi her türlü hizmetten yaralanabiliyorlar. Yurtlarda kalan öğrencilerimiz ve Düzce halkı ile her Pazar yürüyüş yapıyoruz, çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.


Editör: E. TAYHAN