CHP'DEN KADINA ŞİDDET AÇIKLAMASI

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla CHP Düzce kadın Kolları Başkanı Jale Akyıldız da bir açıklama yaparak, "Ülkemiz demokrasiden uzaklaştıkça, kadına yönelik şiddet hız kesmeden devam ediyor. Kadınlar sırf kadın oldukları için öldürülüyor, şiddete uğruyor. " dedi.

CHP'DEN KADINA ŞİDDET AÇIKLAMASI
25.11.2021 - 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
555

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla  CHP Teşkilatı tarafından eş zamanlı bir basın açıklaması yapıldı. Düzce CHP kadın Kolları Başkanı Jale Akyıldız yaptığı açıklamada, kadın  ölümlerinin ve şiddetin sebebinin uygulanan politikalar olduğunu söyledi.
Akyıldız, "  AKP Sözcüsü Ömer Çelik çıkmış "Toplumsal olarak kadın cinayetlerine karşı seferber olmamızın vakti gelmiştir ve dahi geçmektedir” diyor. Günaydın! Sanki 19 yıldır iktidarda olan onlar değil. AKP iktidarında kadına yönelik ekonomik şiddet de arttı; çalışabilir nüfustaki her 3 kadından ikisi işsiz. Her iki kadından biri kayıt dışı çalışıyor. Kadınlar eşit işe eşit ücret almıyor. Bizlere, ne giyeceğimizden, kaç çocuk doğuracağımıza kadar dayatılan bir hayat reva görüldü.  Bizler, AKP’nin kadın cinayetlerini “fıtrat” ve “kader” söylemine mahkum ettiğinizi unutmuyoruz. "dedi.


Editör: E. TAYHAN