“DÜZCE’NİN TARİHİ” KİTABI BASILMALIDIR

TAYHAN:“DÜZCE DÜNYANIN MERKEZİDİR; 9.ARALIK BAYRAM HAVASINDA KUTLANMALIDIR”

“DÜZCE’NİN TARİHİ” KİTABI BASILMALIDIR
9.12.2021 - 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
1238
1

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce’nin il oluşunun 22.yaş gününde yeni neslin, geçirdiğimiz zorlu süreci ve elde ettiğimiz 81 plakanın önemini ve değerini daha iyi anlayabilmesi ve kavrayabilmesi için her yıl 9.ARALIK GÜNÜ’ nün “bayram” havasında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek: “Düzce özeldir, Düzceli de…Önemli olan bu özellikleri ve güzellikleri korumak kollamak ve gelecek nesle aktarmaktır. Bunun için Düzce’de yaşayan herkes Düzceli ruhuyla dayanışma anlayışı içinde olmak zorundadır.” dedi.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Tayhan, Düzce’nin il oluşunun 22. Yılında yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“DÜZCE’NİN TARİHİ” ADLI KİTAP YAYINLANMALIDIR

“9. Aralık.1999 tarihi bizim için büyük önem arz etmektedir. Düzce’de yaşayan ve 81 No’lu Plakayı elde edinceye kadar büyük mücadele vermiş büyüklerimiz ve değerlerimiz mevcuttur. Bugünkü nesil o kıymetli değerleri tanımayabilir ancak bu ilde yaşayan, bu ilin havasını teneffüs eden, suyunu içen, maddi ve manevi duygularını paylaşan Düzceliler; bu ilin dününü tanımalı geleceğe de bu azim ve kararlılıkla umutla bakmalıdır. Kent olma bilincinin yerleşmesi zaman alacaktır. Düzce’nin tarihini bilmeyen gelecekle ilgili plan yapamaz. Gelecekle ilgili hedef koyamaz. Bu açıdan il olduktan sonra başlanıp yarıda kalan Düzce’nin Tarihi ile ilgili “DÜZCE’NİN TARİHİ” Kitabının bir an önce yayınlanması gerekmektedir. Düzceli tarihçi Prof. Dr. Enver Konukçu Hocamızın emeği heba edilmemelidir. Bu eser bir an evvel derlenip toparlanarak kalıcı bir eser haline getirilmelidir. Bu kitap acilen basılmalıdır. Bu bir zorunluluktur. Bu bir vefa borcudur. Bundan kaçınmak büyük bir sorumluluktan kaçmak demektir.   

Öncelikle bu ilin gelişmesinde kurucu Valimiz Sayın Fikret Güven başta olmak üzere şimdiki valimiz Sayın Cevdet Atay’a kadar ilimizde görev yapan tüm valilerimizi de şükranla  ve hürmetle anıyoruz. Kaybettiğimiz değerli valimiz Halil İbrahim Nimetoğlu’na da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz.

Düzce de özeldir, Düzceli de…Önemli olan bu özellikleri ve güzellikleri korumak kollamanın yanında; tarihi belgeleriyle, vesikalarıyla  birlikte gelecek nesle aktarmakla yükümlü olduğumuz unutulmamalıdır. Bunun için Düzce’de yaşayan her bireyin ‘Düzceli ruhuyla’ dayanışma zorunluluğu vardır. Düzce bu konumu ve bu tür özellikleriyle sadece ülkemiz Türkiye’de değil; aynı zamanda Dünyanın da en önemli merkezlerinden biridir. Ne mutlu Düzceliyim diyene…Kamuoyuna saygıyla sunulur.

 

 


Editör: E. TAYHAN