Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, milli güvenlik ve kamu düzeninin, genel sağlık ve ahlakın sağlanması, başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, halkın huzur ve sükûnunun sağlanması, suç işleme amacı olan şahıs ya da şahıslara hareket imkânının verilmemesi, emniyet ve asayişin tesisi, suç ve suç unsurlarının ele geçirilmesi amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışmalarını yürütüyor.
Ekipler, İl Merkezinde şüpheli şahıs ve araçlarda, umuma açık işyerleri ve metruk alanlarda, eğlence mekanlarında, araç konvoylarında, vatandaşlar tarafından yapılan ihbar ve şikâyetler neticesinde 20-28 Aralık 2021 tarihleri arasında Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapılan kontroller ve uygulamalar neticesinde;

594 Şahsın kontrolü yapıldı, haklarında çeşitli suçlardan aranması bulunan 24 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, çıkarıldıkları adli makamlarca 9 şahıs tutuklandı. Tutuklanan şahısların içerisinde hakkında ‘3 ayrı suçtan aranması bulunan D.K. isimli şahsın29 yıl 5 ay’, ‘6 ayrı suçtan aranması bulunan B.D. isimli şahsın 12 yıl 7,5 ay’, ‘6 ayrı suçtan aranması bulunan E.Ç. isimli şahsın ise 6 yıl 9 ay’ kesinleşmiş mahkumiyet cezası bulunan 3 şahıs olduğu bildirildi.

Yapılan uygulamalar sonucunda; 10 adet Ruhsatsız Tabanca, 1 adet Kurusıkı Tabanca, 90 adet Fişek, 103 gr Esrar maddesi, 29 gr Metamfetamin, 71 adet Ectasy Hap, 39 adet Uyuşturucu Hap, 1 gr Kokain, 7 gr Sentetik Kannabinoidele geçirildi.
Editör:
E. TAYHAN