"YEREL MEDYA YEREL YÖNETİMİ DESTEKLEYECEK GÜÇTÜR"

27 Milletvekili ile birlikte Düzce'ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, yerel basının sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili olarak açıklamada bulundu. Kılınç yerel basının bitme noktasına geldiğini söyleyerek, yerel medyanın aslında yerel yönetimi destekleyecek güç olduğunun altını çizdi.

"YEREL MEDYA YEREL YÖNETİMİ DESTEKLEYECEK GÜÇTÜR"
12.01.2022 - 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
714

Türkiyenin tüm illerine heyetler halinde giderek saha çalışmaları yapan CHP Milletvekilleri Bu kapsamda Düzce'ye de geldi. 27 CHP Milletvekili Düzce'de bir dizi ziyaretleri gerçekleştirdi.

Ziyaretler sonunda kendisi de basın kökenli olan İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, il binasında basın mensupları ile bir araya gelerek yerel basının sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı.

Kılınç, Sorun çok, dün  ocak çalışan gazeteciler günüydü bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP’nin basın kökenli milletvekilleri olarak sorunları bir yıllık raporla  ele eldık, bir yıllık rapor yayınladık. Bu raporun içinde televizyonlarımızın  uydu kiralarından tutun radyolarımızın enerji giderlerine kadar her şeyi bulundurmakta. Türkiyede yerel basın, yerel ve bölgesel yayıncılık neredeyse bitirme noktasına gelinmiştir, öksüz hale gelmiştir ve seslerinin yükselmesi ve yerel renklerin güzellikleri ulusal kamuoyuna ulaşılması engellenmiştir. Son 5 yılda Türkiyedeki yerel gazetelerin yarısı yayın yapamaz hale gelmiştir. Radyocuların bir kısmı artık yayın yapamaz hale gelmiştir." dedi.

Yerel medyanın sorunlarının bir kısmının iktidarın medyaya bakış açısıyla doğrudan ilgili olduğunu belirten Kılınç, "burada görev bize düşüyor" diyerek şöyle konuştu:

" Biz CHP olarak bu günki siyasi iktidarın medyayı çökerttiğini acımasızca medyayı bütün olarak yok etmeye çalıştığını görüyoruz. Medya sektöründe çalışan arkadaşlarımızın işsiz kalması medya alanına yönelmek isteyen üniversite iletişim fakültelerinin mezunları iş bulamayacak raddeye gelmiştir. Burada görev bize düşüyor. Bzim medya ihtiyaçlarını güncel bir şekilde karşılayan, dijitalleşmeyi destekleyecek, radyoların yayınlarını güclendirecek, televizyonlarımızın uydu üzerinden yayınlarını kaolaylaştırarak, yerel haberlerin ulusal kamuoyuna doğrusal biçimde yansımasını sağlayacak bir bütün olarak da medyanın özgür ve bağımsız biçimde sahiplik meselesine kadar bütün sorunlarını çözmek gibi bir görevle karşıkarşıyayız. Bir iktidar değişimiyle türkiye medyasının ayağa kalkacağına inanıyoruz. Bu sorunların tümünü çözmemiz lazım çünkü yerel medya dediğimiz güç aynı zamandan yerel yönetimi destekliyecek  ve denetliyecek ve iletişimi kurucak güç ve en önemlisi de bir ülkenin kamuoyunu ortak bilgilere sahip olması lazım, bunlar olmazsa ülkede bütünlük de olmaz, bunlar olmasa bir ülkenin  doğusuyla batısı kuzeyiyle güneyi arasında ortak bir duygu olmaz."


Editör: E. TAYHAN