“MİLLETİN KURTARICISI”:ÇERKEZ ETHEM…!

Gazetemiz Objektif ‘in köşe yazarı Aydın Koç, köşe yazısında son günlerde gündemden düşmeyen Çerkezler ve Çerkez Ethem’le ilgili önemli bir gerçeği ortaya çıkardı.

“MİLLETİN KURTARICISI”:ÇERKEZ ETHEM…!
13.01.2022 - 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
1275
1

Aydın Koç, yazısında Çerkez Ethem kuvvetlerinin Yozgat İsyanı’nı bitirip Ankara’ya geldiğinde Meclis’te “Münc-i Millet” (Milletin Kurtarıcısı) denilerek karşılandığına dair belgelerin içeriğini yazdı.

Aydın Koç “ÇERKES ETHEM VE ‘KUVA-Yİ SEYYARE” başlığıyla kaleme aldığı yazısında “Milletin Kurtarıcısı” denilerek karşılanan Çerkez Ethem adına şiirler yazılıp marşlar bestelendiğini yazdı.

FARUK ÖZLÜ VE TANJU ÖZCAN’A GÖNDERME…!

Yazar Aydın Koç, yazısının devamında Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da göndermede bulundu:

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan “Çerkes Ethem gibi saf mı değiştirdin” diyerek maksadını aşan bir ifadede bulunmuş ve daha sonra erdemli davranarak Kafkas halkından özür dilemiştir. Tavsiyemiz; yukarıdaki marşı özgün biçimiyle bando eşliğinde,  Bolu Belediyesi önünde seslendirmesidir.

Düzce belediye Başkanı Faruk Özlü Kafkas Halklarını “Ülkelerinden kaçanlar” olarak nitelendirmekten bir beis görmemiştir. Tavsiyemiz; bilinç altı önyargılarının ve Kafkas halklarına bakış açısının bir tezahürü olan bu ifadesi ile tarihi gerçekleri değiştirmeye gücü yetmeyeceğinin bilinmesidir.

Aydın Koç’un “ÇERKES ETHEM VE ‘KUVA-Yİ SEYYARE” başlığıyla DüzceObjektif’te kaleme aldığı köşe yazısının tamamını da okuyabilirsiniz.


Editör: E. TAYHAN